eur:
393.87
usd:
369.01
bux:
65705.51
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Még nem mondta el gyermekeinek Marion Jones, hogy börtönbe kell vonulnia

Eddig nem merte elmondani gyermekeinek Marion Jones, hogy börtönbe kell vonulnia. A doppingolását korábban bevalló atléta kiemelte: reméli, esete segít másoknak abban, hogy tanuljanak hibáikból.

Nem tudják Marion Jones gyermekei, hogy anyjuk fél évre börtönbe vonul. Az egykori atlétának azért kell hat hónapot a rács mögött töltenie, mert nem mondott igazat egy, a volt élettársa ellen folyó FBI-nyomozás során.

A doppingolását tavaly ősszel beismerő atléta egy amerikai televíziós talkshow-ban elismerte, egyelőre nem tudott gyermekei szemébe nézni, és elmondani, hogy fél évig csak rabruhában látják majd.

A 32 éves atléta úgy érzi, hogy túl nagy kihívás lenne elmondani két kisgyermekének, hogy márciusban börtönbe kell vonulnia. Marion Jones-nak 2003-ban született gyermeke akkori élettársától, a THG-botrány kapcsán eltiltott Tim Montgomery-től, tavaly nyáron pedig egy másik sprintertől, a barbadosi Obadele Thompsontól.

"Ez egy nagyon érzékeny kérdés, mivel nem egy 15 éves gyerekről beszélünk, aki már máshogy érzékelné a dolgokat. Egy négyéves gyermekről van szó, aki például azért volt mérges legutóbb, mert nem tudtam érte menni" - fejtette ki.

"Együtt kell élnem ezzel, és a családomnak is. Isten segítségével végig tudunk menni ezen, és végül jobban jövünk ki ebből" - emelte ki Marion Jones.

"Hibáztam. Akkor hoztam egy döntést, hogy megvédjem magam és a családomat. Most ennek a következményeiért kell fizetnem" - ismerte el őszintén.

Marion Jones hozzátette: reméli, hogy esete segít másoknak abban, hogy tanuljanak hibáikból. "Azt akarom elérni, hogy az emberek megértsék, mindenki követ el hibákat."

A doppingolását tavaly októberben beismerő amerikai sportolónak azért kellett a bíróság elé állnia, mert egyúttal bevallotta azt is, hogy nem mondott igazat egy, a volt élettársa ellen folyó FBI-nyomozás során. Marion Jones ugyanis hazudott, amikor tagadta, hogy volt élettársa, Tim Montgomery adott neki egy 25 ezer dollárról szóló csekket. Gyermeke apját hamis, illetve lopott csekkekkel végrehajtott több millió dolláros csalással is vádolják, és Marion Jones ennek az ügynek a nyomozása során vezette félre a hatóságot.Marion Jones október elején a New York-i kerületi bíróság előtt elismerte: hazudott, amikor korábban azt állította, hogy soha nem használt doppingszereket.

A sportoló azt mondta, hogy "a tiszta" néven elhíresült szteroidokat tartalmazó szert korábbi edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta 1999-től két éven át, de a tréner neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj. Kiemelte: csak 2002-ben jött rá, mit is kapott edzőjétől, miután új trénerrel kezdett készülni.

"Bocsánatot szeretnék tőletek kérni. Sajnálom, hogy több okból is csalódást okoztam" - írta családtagjainak és közeli barátainak Marion Jones egy levélben.

A 2000-es olimpián öt érmet szerzett Marion Jonesra kétéves eltiltást szabott ki az amerikai, majd a nemzetközi szövetség is, de ő bejelentette, hogy teljesen visszavonul a sportágtól.

Az amerikai atléta visszaszolgáltatta olimpiai érmeit is. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség a a sprinter valamennyi eredményét törölte 2000. szeptember 1-ig visszamenőleg, egyúttal felszólította Marion Jones-t, hogy fizesse vissza a pénzdíjait.

A nemzetközi atlétikai szövetség elnöke, Lamine Diack azt mondta: Marion Jonesra úgy fognak emlékezni, mint egy csalóra.

Marion Jones a 2000-es olimpián 100 és 200 méteres síkfutásban, valamint 4x400 méteres váltóban szerzett aranyérmet, míg távolugrásban és a 4x100 méteres váltóban harmadik lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×