eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem tudja, hogyan készül a lágy tojás? Nincs egyedül

Nemrég a brit parlamenti képviselők arról kaptak tájékoztatót, hogyan kell kicserélni egy kiégett izzót. Most kiderült, hogy a tojásfőzéshez is szakácskönyv kell nekik.

A brit fiatal felnőttek csaknem felének gőze sincs arról, hogyan kell megfőzni egy tojást - derült is egy közvélemény-kutatásból.

A 18 és 24 év közöttieknek csupán 51 százaléka van tisztában azzal, hogy a tojást három percig kell főzni, hogy lágy legyen.

Húszból egy válaszadó szerint ehhez legalább 10 perc kell, míg a megkérdezettek 15 százalékának elképzelése sem volt, hogyan kell lágy tojást készíteni.

Brian Turner séf szerint az egészséges villásreggeli elkészítéséhez legalább ilyen alapvető információk ismeretére szükség lenne, ám a felmérés megmutatta, hogy sokan még ennyit sem tudnak a főzésről.

A felmérés megmutatja, ilyen távol kerültek az emberek a brit konyha örökségétől. Sokan még egy tojást vagy egy szál kolbászt sem tudnak megfőzni - hitetlenkedett Brian Turner.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×