Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rendszámot a biciklikre! - Követelik a politikusok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem járt jól az a kerékpáros, aki, a piros jelzést figyelmen kívül hagyva, csaknem feldöntötte a 84 esztendős Pamela Sharples bárónőt: az idős asszony ugyanis visszakézből végigvágott rajta a kézitáskájával.

Az idős tory politikusra az utóbbi időben háromszor ijesztettek rá kerékpárosok, Sharples bárónő ezért úgy döntött, végre tesz azért, hogy ez többé ne ismétlődhessen meg.

A politikus azt javasolta: szülessen törvény, amely kötelezővé teszi, hogy a biciklikre is kötelező legyen rendszámtáblát szerelni. Emellett felszólította a kerékpáros szervezeteket, hogy hívják fel tagjaik figyelmét arra: nekik is be kell tartaniuk a közlekedés szabályait.

A bárónő legutóbbi kalandjáról a Lordok Házában is beszélt. Elmondta: csak azt bánja, hogy nem sikerült erősebben megütnie táskájával a szemtelen kerékpárost, aki nem adta meg neki az elsőbbséget, bár piros jelzést kapott, és majdnem fellökte őt.

"Nem korrekt a gyalogosokkal szemben"

"Tudom, hogy be kell érniük a munkahelyükre, és a legtöbben rendesen viselkednek, de egyre többen vannak, akik nem veszik figyelembe a lámpák jelzéseit, ami nem korrekt a gyalogosokkal szemben" - magyarázta a politikus, akinek első férje, Sir Richard Sharples gyilkosság áldozata lett Bermuda kormányzójaként.

Lady Sharples - aki a bicikliző férfiakat veszélyesebbnek ítéli a nőknél - szerint javaslatát a kerékpárok rendszámtáblájáról csak akkor van értelme törvénybe foglalni, ha azt be lehet tartani.

Egy tory parlamenti képviselő, Mark Pritchard már fel is vetette az ötletet az alsóház előtt: sürgeti az illetékes minisztereket, hogy fontolják meg a javaslatot.

"A biciklisták viselkedése javulna, ha többé nem maradhatnának névtelenek" - mondta Mark Pritchard.

London polgármestere, Ken Livingstone is tenni próbál a felelőtlen biciklisek ellen: ha a járdán kerekeznek, vagy nem veszik figyelembe a jelzéseket, 60 fontos helyszíni bírság is kiszabható rájuk.