eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Perel az örökségért a Fiat-birodalom néhai elnökének lánya

Le akarnak számolni Gianni Agnellinek, a Fiat autógyár néhai tulajdonosának lányával saját rokonai. Margherita Agnelli de Pahlent annyira kikészítette a családi viszály, hogy az öngyilkosságot fontolgatta.

Pert indított saját, nyolcvanéves édesanyja ellen Margherita Agnelli de Pahlen annak érdekében, hogy nagyobb részt kaphasson apja, a Fiat autógyár 2003-ban elhunyt tulajdonosa örökségéből.

Két fia, John és Lapo Elkann - akik ugyancsak örököltek - kritizálták anyjukat, amiért perel. Azt mondják: Margherita 2004-ben lemondott a részéről, amiért korrekt összeget kapott.

"Életem egyetlen célja az volt, hogy felneveljem a gyerekeimet. Azt kérdezem magamtól, miért zártak ki, de nem találom a választ. Ha nem lettem volna erkölcsileg erős, már rég levetettem volna magam egy hídról, ahogy az öcsém tette" - panaszkodott Margherita Agnelli de Pahlen.

Évekig elhúzódhat a per

A nő testvére 2000-ben, 46 éves korában öngyilkos lett: leugrott egy autópálya hídjáról, csupán nyolcvan kilométerre Torinótól, a Fiat autógyár központjától.

A per, amelyet a nő saját anyja és néhai apja tanácsadói ellen indított, múlt csütörtökön megkezdődött, a bíró azonban másfél óra után berekesztette a tárgyalást, amely akár évekig is elhúzódhat.

Az Agnelli családot sokszor a Kennedy famíliával hasonlítják össze: Gianni Agnellinek cége fénykorában 200 ezer munkás dolgoztatott, vagyonát pedig 2-3,5 milliárd fontra becsülték.

"Ez már nem család, üzletté vált, és aki nem illik a képbe, azt kihajítják. Ez amerikai stílusú üzlet: ha valaki hatalmat szerez, letapossa a többieket" - magyarázta Margherita Agnelli de Pahlen, aki szerint családja komoly pszichikai sérüléseket okozott neki, ezért nem volt más választása, perre ment.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×