Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Perel az örökségért a Fiat-birodalom néhai elnökének lánya

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Le akarnak számolni Gianni Agnellinek, a Fiat autógyár néhai tulajdonosának lányával saját rokonai. Margherita Agnelli de Pahlent annyira kikészítette a családi viszály, hogy az öngyilkosságot fontolgatta.

Pert indított saját, nyolcvanéves édesanyja ellen Margherita Agnelli de Pahlen annak érdekében, hogy nagyobb részt kaphasson apja, a Fiat autógyár 2003-ban elhunyt tulajdonosa örökségéből.

Két fia, John és Lapo Elkann - akik ugyancsak örököltek - kritizálták anyjukat, amiért perel. Azt mondják: Margherita 2004-ben lemondott a részéről, amiért korrekt összeget kapott.

"Életem egyetlen célja az volt, hogy felneveljem a gyerekeimet. Azt kérdezem magamtól, miért zártak ki, de nem találom a választ. Ha nem lettem volna erkölcsileg erős, már rég levetettem volna magam egy hídról, ahogy az öcsém tette" - panaszkodott Margherita Agnelli de Pahlen.

Évekig elhúzódhat a per

A nő testvére 2000-ben, 46 éves korában öngyilkos lett: leugrott egy autópálya hídjáról, csupán nyolcvan kilométerre Torinótól, a Fiat autógyár központjától.

A per, amelyet a nő saját anyja és néhai apja tanácsadói ellen indított, múlt csütörtökön megkezdődött, a bíró azonban másfél óra után berekesztette a tárgyalást, amely akár évekig is elhúzódhat.

Az Agnelli családot sokszor a Kennedy famíliával hasonlítják össze: Gianni Agnellinek cége fénykorában 200 ezer munkás dolgoztatott, vagyonát pedig 2-3,5 milliárd fontra becsülték.

"Ez már nem család, üzletté vált, és aki nem illik a képbe, azt kihajítják. Ez amerikai stílusú üzlet: ha valaki hatalmat szerez, letapossa a többieket" - magyarázta Margherita Agnelli de Pahlen, aki szerint családja komoly pszichikai sérüléseket okozott neki, ezért nem volt más választása, perre ment.