eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Mégsem toloncolják ki a tehetséges futballistát

Mégsem toloncolják ki Nagy-Britanniából az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Watford Sierra Leone-i játékosát, Al-Hasszan Bangurát, miután megkapta a szükséges munkavállalási engedélyt.

A 19 éves futballistát hónapokkal ezelőtt ki akarták toloncolni a szigetországból, mivel nem volt munkavállalási engedélye.

A játékos és klubja fellebbezett a bevándorlási hivatal döntése ellen, és a brit bevándorlásügyi államminiszterrel való találkozó után ígéretet kaptak a munkavállalási engedély kiállítására, amelyet hétfőn végül a belügyminisztérium bizottsága meg is adott. Al-Hasszan Bangura jövőben akár brit állampolgárságot is kaphat.

Graham Simpson, a Watford elnöke a döntés után hangsúlyozta: "mindenki boldog az együttesnél, és örülnek annak, hogy nem hagytak egy ilyen tehetséget elveszni."

A klub futballigazgatója, Iain Moody közölte: "több mint két éve harcoltunk Bangura maradásáért, és rengeteg akadállyal kellett megküzdeni. Többet nem kell attól félnie, hogy kitelepítik. Most már nyugodtan utazhat külföldre, amire eddig nem volt lehetősége."

Bangura hazájában, Sierra Leonéban életveszélyes fenyegetést kapott, mert apja tagja volt egy woodoo szektának, amely meg akarta gyilkolni a futballistát.

Bangura 15 évesen menekült el az afrikai országból, és egy emberkereskedő révén jutott el Angliába. A megpróbáltatások azonban itt is folytatódtak, ugyanis két férfi meg akarta erőszakolni, de sikerült megszöknie és menekültstátuszt kért.

A magyar válogatott csatár, Priskin Tamás csapattársáért több civil szervezet és kormánypárti politikus is kiállt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×