Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mégsem toloncolják ki a tehetséges futballistát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mégsem toloncolják ki Nagy-Britanniából az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Watford Sierra Leone-i játékosát, Al-Hasszan Bangurát, miután megkapta a szükséges munkavállalási engedélyt.

A 19 éves futballistát hónapokkal ezelőtt ki akarták toloncolni a szigetországból, mivel nem volt munkavállalási engedélye.

A játékos és klubja fellebbezett a bevándorlási hivatal döntése ellen, és a brit bevándorlásügyi államminiszterrel való találkozó után ígéretet kaptak a munkavállalási engedély kiállítására, amelyet hétfőn végül a belügyminisztérium bizottsága meg is adott. Al-Hasszan Bangura jövőben akár brit állampolgárságot is kaphat.

Graham Simpson, a Watford elnöke a döntés után hangsúlyozta: "mindenki boldog az együttesnél, és örülnek annak, hogy nem hagytak egy ilyen tehetséget elveszni."

A klub futballigazgatója, Iain Moody közölte: "több mint két éve harcoltunk Bangura maradásáért, és rengeteg akadállyal kellett megküzdeni. Többet nem kell attól félnie, hogy kitelepítik. Most már nyugodtan utazhat külföldre, amire eddig nem volt lehetősége."

Bangura hazájában, Sierra Leonéban életveszélyes fenyegetést kapott, mert apja tagja volt egy woodoo szektának, amely meg akarta gyilkolni a futballistát.

Bangura 15 évesen menekült el az afrikai országból, és egy emberkereskedő révén jutott el Angliába. A megpróbáltatások azonban itt is folytatódtak, ugyanis két férfi meg akarta erőszakolni, de sikerült megszöknie és menekültstátuszt kért.

A magyar válogatott csatár, Priskin Tamás csapattársáért több civil szervezet és kormánypárti politikus is kiállt.