Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy anyától, egyszerre születtek, mégsem ikrek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy méhben növekedtek, és csupán egy perc különbséggel születtek, mégsem ikrek a brit testvérek, a kis Thomas Mullineux ugyanis két héttel korábban fogant, mint húga, Harriet.

A két kicsi édesanyja, Charlotte ikrekkel lett várandós, hét hét után azonban elvetélt: egyik magzata felszívódott a méhében.

Orvosa egy héttel a vetélés után megállapította, hogy a nő már csak egyetlen gyermeket hord a szíve alatt. A nőgyógyász egy foltot is észrevett az ultrahangon, arról azonban csak annyit mondott: valószínűleg egy olyan petesejt, amely még nem szívódott fel.

"Csalódott voltam, hogy elvesztettem egyiküket, de jobban aggódtam a másik miatt" - mondta Charlotte Mullineux, akinek két héttel később kellett visszamennie orvosához.

"Az a két hét rettentő gyötrelmes volt. Amikor visszamentem az orvoshoz, közölték, hogy a folt valójában egy másik baba. Megdöbbentem" - tette hozzá az asszony.

Charlotte így már két gyermeket várt, akik három hét különbséggel fogantak. Ez azért fordulhatott elő, mert szervezetében egy ciklusban újabb petesejt szabadulhatott ki, amely megtermékenyülhetett.

A nő terhessége nem volt problémamentes, mivel második magzata, Harriet lassabb ütemben nőtt, mint az elsőként fogant Thomas, ezért folyamatos megfigyelésre szorult.

A két kicsi végül tavaly május 4-én jött a világra: a kisfiú alig 2,5 kilogrammal, míg a kislány mindössze 1,8 kilogrammal született, később pedig tüdőgyulladást kapott, amiből végül sikeresen felépült.