Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szóvivő szerint "normális", ha egérláb van a savanyúságos üvegben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem akart hinni a fülének az a szlovén asszony, aki egy egérlábat talált a savanyúságos üvegben. Az egészségügyi minisztériumban ugyanis a panaszára válaszul közölték: ez "teljesen természetes" jelenség.

Lenka Komparova bepanaszolta a savanyúság gyártóját az egészségügyi tárcánál, mielőtt feljelentette volna a céget. Legnagyobb megdöbbenésére a tárcánál ahelyett, hogy támogatták volna tervezett jogi lépését, megvédték a hanyag élelmiszeripari céget, és azt tanácsolták: vegye úgy, hogy az egérláb a savanyúság "különleges adalékanyaga".

"Teljesen megszokott és normális dolog, hogy a nagyvállalatok üzemcsarnokaiban egerek vannak, és bizony az állatok néha beleesnek a gépekbe, így bekerülnek a konzervekbe, üvegekbe - aztán végül a fogyasztókhoz. Bár nem túl kellemes egeret találni az élelmiszerben, egészségügyi szempontból az ilyesmi nem jelent semmiféle veszélyt" - írta a panaszosnak a tárca szóvivője, Vivijan Potocnik.

Szerinte azért nem veszélyes az emberek egészségére, ha egeret - vagy egértestrészeket - találnak a készételekben, mert a gyártási folyamat során a szalmonella baktériumok elpusztulnak. "Az egérlábat akár tekinthetjük különleges adalékanyagnak" - tette hozzá.

Komparova asszony nem akart hinni a szemének, mikor elolvasta a választ. "Nem tudom, mit esznek az egészségügyi minisztérium dolgozói, de szerintem egyáltalán nem normális dolog, ha egy halott állat kerül a konzervbe."