Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Idejétmúlt és középkori\", de jár a kártérítés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Háromnegyedmillió dollár - 128 millió forint - kártérítést kell fizetnie egy férfinak Mississippi államban azért, mert elcsábította egy másik férfi feleségét.

A pénzt természetesen a volt férj kapja, akit két éven át csalt a felesége, és még "kakukktojással" is "megajándékozta". A csábítótól fogant kislányról viszonylag hamar kiderült, hogy nem a férj az apja, és a pár elvált, az asszony pedig hamarosan férjhez ment csábítójához, aki amúgy igen tehetős üzletember.

A volt férj azonban Mississippi állam egy régi törvényére alapozva pert indított, és kártérítést követelt nejhiányért, nevezetesen az asszony társaságától történt megfosztásért, szeretettől való elesésért, nemi élet megrövidüléséért.

A legfelső bíróság nem foglalkozott vele


A bíróság első fokon a volt férj javára döntött és 750 ezer dollárt kártérítést ítélt meg. A csábító "idejétmúltnak, középkori eszmeiségűnek" szapulva a nejcsábítási törvényt, fellebbezett Mississippi állam legfelsőbb bíróságához, amely azonban helybenhagyta az első fokú ítéletet.

Ezek után az alperes már csak az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságához fordulhatott, amit meg is tett, ám a testület nem volt hajlandó foglalkozni az üggyel, így az ítélet jogerős.

Az Egyesült Államoknak egyébként vagy fél tucat államában van még mindig érvényben hasonló, nejcsábításért kárpótlás követelését jogosnak mondó törvény.