eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kislányhangon beszél a kandúr

Helyi nevezetesség lett Csangcsunban Mimi: a macska a szomszédok szerint tökéletes kiejtéssel beszél - csak érdekes módon olyan a hangja, mint egy kislánynak, pedig kandúr.

A macska gazdája, a 70 éves Lu asszony véletlenül jött rá, hogy Mimi tud beszélni. "Éppen madzsongoztunk otthon a barátaimmal, amikor hallottam, hogy valaki szólít: laolao (nagymama)! Először azt hittem, az unokám az, de eszembe jutott, hogy nincs is otthon" - mesélte.

Lu asszony ekkor jött rá, hogy a macska "szólongatja". "Mivel az unokám egész nap szólongat, nyilván megjegyezte a gyakran hallott szót" - véli az idős asszony, aki azt is elmondta, hogy Mimi szókincse azóta már meg is nőtt.

"Ha felébred, és nincs körülötte senki, megkérdezi: 'zsen ne' (hol vagytok)? Amikor madzsongozunk, odajön, és azt kérdezi: 'kan sa ne' (mit csináltok)?"

A szomszédban lakó Vang asszony szerint Mimi kiejtése tökéletes, csak éppen kislányhangon beszél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×