Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiderült, miért nem bír magával Britney Spears

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A bulvársajtó hónapok óta Britney Spears botrányaitól harsog, a legújabb hírek szerint az énekesnő most éppen a családja elől menekül, nehogy a családja kórházba zárassa. Pedig sürgős orvosi segítségre lenne szüksége, érthetetlennek tűnő viselkedését ugyanis egy súlyos pszichiátriai betegség: a bipolaritás okozza.

"Ha valaki mesélne nekem egy fiatal nőről, aki mutogatja magát, folyamatosan váltogatja a szexuális partnereit, erősen iszik, bizarr színekre festeti a haját, képtelen dolgozni és normális kapcsolatot fenntartani a családjával, akkor szinte gondolkodás nélkül ki merném jelenteni, hogy az illető bipoláris" - állította fel a távdiagnózist Keith Albow New York-i pszichiáter.

A bipoláris zavar - más néven mániás depresszió - súlyos, komplex mentális betegség, amelyet szélsőséges hangulatingadozások kísérnek. A betegek gyakran alkohollal vagy egyéb anyagokkal próbálják "szabályozni" a hangulatváltozásokat - figyelmeztetett a pszichiáter.

A tünetek közé tartozik még az alvászavar (a beteg nem tud elaludni, vagy ellenkezőleg: túl sokat alszik), az étvágy állandó, jelentős változása, a koncentrációképtelenség, az irracionális gondolkodás, az érzékcsalódás, az értéktelenség érzése, illetve ennek az ellenkezője: a hit abban, hogy a világ minden bajáért a beteg felelős, az ész nélküli költekezés, a játékszenvedély és a szexuális indiszkréció.

A Kevin Federline-nal kötött 2004-es házassága óta az énekesnő élete tele van hullámhegyekkel és -völgyekkel - bár az utóbbiak a meghatározóbbak. Botrányai szinte mindennaposak, gyakorlatilag le sem kerül a bulvárlapok címoldaláról.

Az énekesnőt azonban nem a bulvárlapok juttatták a szakadék szélére, a bajból pedig csak a családja segítségével lehet képes - figyelmeztetett a pszichiáter, aki szerint a rokonoknak meg kell érteniük, hogy a mániás depressziós beteg nem felelős a viselkedéséért, szavaiért és érzéseiért - mindez az állapotának a következménye.