Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Holtan találták a felesége meggyilkolásával vádolt rendőrtisztet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vélhetően öngyilkos lett az a brit rendőr, akit felesége meggyilkolásával vádoltak. Garry Weddel a gyanú szerint anyósával is végzett, mielőtt megölte magát.

A felesége meggyilkolásával vádolt, de szabadlábon lévő 47 éves brit rendőrtiszt, Garry Weddell holttestét szombat délelőtt találták meg a broomhilli lövészklub közelében fekvő erdőben.

Nem sokkal később egy idős nő holttestére bukkantak egy nagy-britanniai falu egyik házában. A nőről, Traute Maxfieldről kiderült, hogy a rendőrtiszt anyósa volt.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi előbb megölte anyósát, majd magával is végzett.

A 47 éves rendőrtisztet korábban felesége meggyilkolásával vádolták, de 200 ezer fontos óvadák ellenében szabadlábra helyezték.

A vádak szerint Garry Weddel 2006 decemberében veszett össze feleségével, akit hűtlenséggel gyanúsított. A házaspár viszonya ezt követően megromlott, és a nő beadta a válókeresetet.

Tavaly január végén azonban nyoma veszett a 44 éves nőnek. Sandra Weddell holttestét végül a család dunstable-i házának garázsában találták meg, nyaka köré egy kábelt tekertek, ezzel fojtották meg, de az esetet öngyilkosságnak beállítva.

A rendőrök a nyomozás során hamar eljutottak a férjhez, és tavaly nyáron őrizetbe vették a rendőrtisztként dolgozó férfit, ám óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A felesége meggyilkolásával vádolt rendőrtiszt tárgyalása májusban folytatódott volna.