eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A világ leghülyébb halálai - Darwin-díj sherry-beöntésért

Sherry-beöntésért kapta meg a 2007-es Darwin-díjat egy alkoholista. A texasi férfi azért "kényszerült" erre a megoldásra, mert súlyos torokbetegsége miatt meginni már nem tudta az alkohol.

Az 58 éves nyertes ezért úgy döntött: beöntéssel juttatja magát a szükséges alkoholhoz. Két másfél literes üveg sherryvel próbálkozott, de belehalt a kísérletbe - ez egyébként "előfeltétele" volt a díjazásnak.

Darwin-díjra ugyanis csak azok pályázhatnak jó eséllyel, akik segítenek megőrizni az emberiség hasznos genetikai állományát - azáltal, hogy kivonják magukat belőle. Az evolúciós elmélet atyjáról, Charles Darwinról elnevezett poszthumusz díjat minden évben azok kaphatják, akik - természetesen nem öngyilkossági szándékkal - hihetetlenül idióta módon távolítják el saját magukat az élők sorából.

Az első nyertesnek 1994-ben ítélték oda a díjat. Egy amerikai férfi kapta, aki egy pohár ingyen szóda reményében addig rángatta a Coca-Cola automatát, míg az végül ráborult, és agyonütötte.

A 2007-es Darwin-díj második helyezettje egy dél-karolinai pár lett: a két 21 éves fiatalt meztelenül és holtan találták meg hajnalban az utcán. A rendőröknek először fogalmuk sem volt, mi történhetett velük, de aztán megtalálták szépen összehajtogatott ruhájukat egy közeli ház tetején - amelynek piramis alakú tetőszerkezete van.

Díjazták azt a kelet-német férfit is, akit agyoncsapott az áram, amikor úgy próbálta kiirtani a vakondokat a kertjéből, hogy fémből készült cövekeket szúrt a földbe, majd rákötötte azokat a magasfeszültségű vezetékre.

Ugyancsak értékelték annak a nyugat-virginiai férfinak a próbálkozását, akit bontás közben agyonnyomott a pajta. A láncfűrésszel ugyanis alulról vágta szét a tartógerendát, így az egész építmény a nyakába dőlt.

Díjazták azt az illinoisi férfit is, aki egy csirkével versenyzett azon, melyikük ugrik el később a közeledő vonat elől. (A csirke veszített.) Közel járt a győzelemhez az a 29 éves számítógép-kezelést oktató férfi is, aki vezetés közben dolgozott a laptopján. Halálos autóbaleset érte Kaliforniában.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×