eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Film készülhet Madeleine McCann történetéből

Eladhatja eltűnt kislányuk történetének jogait Kate és Gerry McCann. Képviselőik nemrégiben tárgyalásokat kezdtek egy ügynökséggel, az IMG-vel, amely a becslések szerint akár 2 millió fontot is adhat a sztoriért. Az összeget a szülők a Madeleine utáni kutatás folytatására fordítanák.

A történet jogainak értékesítését a gyermeke megtalálására indított internetes oldalon cáfolta Gerry McCann. A férfi úgy fogalmazott: "kategorikusan tagadjuk, hogy egy Madeleine eltűnéséről szóló filmet fontolgatunk."

Gerry McCann arról is beszámolt, hogy amióta a kislányuknak nyoma veszett, sok cég milliónyi ötlettel kereste meg őt és párját, és ennek csupán töredékét találták megvalósíthatónak.

"Minden javaslatot az alapján bírálunk el, hogy, közvetlenül vagy közvetve pozitív hatással lehet-e a Madeleine utáni kutatásra" - magyarázta a tavaly május elején eltűnt kislány apja, aki azt elismerte, hogy képviselőik egyeztettek egy produkciós céggel egy dokumentumfilm leforgatásának lehetőségéről.

McCannék - ezt az elvet követve - már több, jelentős nézettségű talk showba és televíziós műsorba szóló meghívást elutasítottak, lehetséges azonban, hogy előbb-utóbb rákényszerülnek a szereplésre, fogyóban van ugyanis a Madeleine eltűnése után életre hívott alapítvány pénze.

Kevés a forrás

Az alapítványt McCannék tavaly májusban hozták létre: az ide érkezett összegekből fizetik a kislány után kutató Metodo 3 nevű magánnyomozó iroda munkatársait, és fedezik saját költségeiket, hiszen a gyerek eltűnése óta fizetés nélküli szabadságon vannak.

Tavaly azonban felmerült, hogy a pár visszaél a gyermekük utáni kutatást támogató emberek pénzével: két alkalommal ebből fizették ugyanis a házukra felvett jelzáloghitel 2 ezer fontos törlesztőrészletét.

Az alapítvány vezetői - legtöbben McCannék kollégái és barátai - felügyelik a pénz elköltését. A tagok a hírek szerint szerdán találkoznak, és valószínűleg szó esik majd köztük a filmes jogok eladásáról.

Dokumentumfilm készülhet

Ha a család szerződést köt az IMG-vel, a kislányuk eltűnéséről szóló filmet az a csapat készítheti, amely már a Zuhanás a csendbe című dokumentumfilmet is jegyezte. A megtörtént esetet feldolgozó alkotás két hegymászó Andok-beli viszontagságait örökíti meg.

A McCann család történetét csak akkor vihetik filmre, ha a két szülőt a rendőrség tisztázza: addig, amíg hivatalosan is gyanúsítottak az ügyben, nem beszélhetnek kislányuk eltűnésének körülményeiről és az utána folyó nyomozásról.

A Total Film mozimagazin szakértője szerint a történet jogaiért akár 2 millió fontot (680 millió forintot) is kaphatnak. Az elrabolt, és hosszú éveken át fogva tartott Natascha Kampusch sztorija 1 millió fontot ért.

Lehet belőle valami

A házaspár szóvivője, Clarence Mitchell kijelentette: McCannék még nem egyeztek meg a gyártó céggel, és nem is tervezik, hogy a közeljövőben szerződést írnának alá az IMG-vel, de szimpatikus nekik a dokumentumfilm ötlete.

A produkcióért kapott pénzből - folytatta a szóvivő - a Maddie megtalálására életre hívott alapítvány kiadásait fedeznék.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×