eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Anyja karmaiból mentették ki a haláraítélt medvebocsot - képekkel és videóval

Kicsit későn, de meggondolták magukat a nürnbergi állatkert vezetői, és nem engedik elpusztulni az egyetlen életben maradt jegyesmedvebocsot. Az egyik nőstény jegesmedve valószínűleg megette a utódait, a másik pedig szemlátomást nem tudja, mit kell kezdeni a kicsivel.

A nürnbergi állatkertben két nőstény jegesmedve hozta világra bocsait december végén. Az intézmény vezetői úgy határoztak: nem etetik kézzel Vera és Vilma kicsinyeit, még akkor sem, ha azokat az anyák elutasítják.

Az állatkertben kedden bejelentették: Vilma bocsai valószínűleg már nincsenek életben. A medve hétfőn alig fogyasztott a neki felkínált ételből, jól tápláltnak, mégis idegesnek tűnt - mondták a gondozók, akik nem látták vagy hallották a bocsokat, amikor anyjuk elhagyta a vackát.

Dag Encke, az állatkert vezetője szerint elképzelhető, hogy a kölykök - szerintük kettő - betegek voltak; ilyen esetekben gyakori, hogy a nőstény jegesmedvék felfalják a kicsiket.

A ragadozók megeszik utódaikat, ha azok sérülten jöttek a világra, vagy, ha a körülmények nem teszik lehetővé, hogy sikeresen felneveljék őket - mondta Dag Encke.

Vera bocsa jól van


Verát időközben látták a bocsával a gondozók és a látogatók: a pici, úgy tűnik, tökéletes állapotban van. Az anyjától azonban el kellett venni a csöppséget, mert Verának - mint a BBC honlapján megtekinthető videóból is kiderül - fogalma sem volt, mint kell kezdeni vele: többször leejtette a szerencsétlen bocsot.

A gondozók azonnal a kicsi segítségére siettek, a bocs így most már biztos kezekben van.

Az állatkertben azért döntöttek eredetileg úgy, hogy nem etetik kézzel a kicsiket, mert el akarták kerülni, hogy megismétlődjön a "Knut-mánia": akkor a berlini állatkert munkatársai etetni kezdték a kölyköt, mivel anyja elutasította.

A bocs rögtön a berliniek kedvence lett, naponta ezreket vonzott az intézménybe, és világhírűvé vált.

Nürnbergben úgy vélték: bízni kell a természetben, és el kell fogadni, hogy néha az újdonsült anyák nem végzik el a dolgukat. Mivel azonban Vera a látogatók szeme láttára ejtette le többször a nyüszítő bocsot, győzött az emberi érzés és a józan ész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×