Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Halálra ítélheti az állatkert a jegesmedvebocsokat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Komoly döntést hozott a nürnbergi állatkert vezetése: úgy határoztak, hogy a természetre bízzák a nemrég született jegesmedvebocsok sorsát, ha anyáik elutasítják őket.

Nem etetik kézzel a december végén született jegesmedvebocsokat a nürnbergi állatkert gondozói - így határoztak az intézmény vezetői.

Azért döntöttek így, mert el akarják kerülni, hogy megismétlődjön a "Knut-mánia": akkor a berlini állatkert munkatársai etetni kezdték a kölyköt, mivel anyja elutasította a kicsit, a bocs pedig naponta ezreket vonzott az intézménybe, és világszerte híres lett.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hány bocsot hozott világra Vera és Vilma, a nürnbergi állatkert két nőstény jegesmedvéje, mivel a gondozók még nem mentek be az anyákhoz, nem akarták megzavarni azokat.

Az állatkert helyettes vezetője, Helmut Mägdefrau kijelentette: a természetre bízzák a kicsik sorsát, nem avatkoznak be, ha a két nőstény nem eteti a kölyköket.

"Bíznunk kell a természetben, és el kell fogadnunk, hogy néha az újdonsült anyák nem végzik el a dolgukat" - magyarázta Helmut Mägdefrau.

A férfi szerint az anyáknak maguktól kell rájönniük, hogy mi a feladatuk, és hogyan végezzék el azt, különben sosem lesznek képesek felnevelni bocsaikat.

Éppen ezért döntöttek úgy, hogy nem zargatják az anyákat barlangjaikban, szerintük ugyanis azok nagyobb eséllyel utasítanák el kicsinyeiket, ha megzavarnák békéjüket.

A berlini állatkert munkatársai nem értenek egyet nürnbergi kollégáikkal.