eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Halálra ítélheti az állatkert a jegesmedvebocsokat

Komoly döntést hozott a nürnbergi állatkert vezetése: úgy határoztak, hogy a természetre bízzák a nemrég született jegesmedvebocsok sorsát, ha anyáik elutasítják őket.

Nem etetik kézzel a december végén született jegesmedvebocsokat a nürnbergi állatkert gondozói - így határoztak az intézmény vezetői.

Azért döntöttek így, mert el akarják kerülni, hogy megismétlődjön a "Knut-mánia": akkor a berlini állatkert munkatársai etetni kezdték a kölyköt, mivel anyja elutasította a kicsit, a bocs pedig naponta ezreket vonzott az intézménybe, és világszerte híres lett.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hány bocsot hozott világra Vera és Vilma, a nürnbergi állatkert két nőstény jegesmedvéje, mivel a gondozók még nem mentek be az anyákhoz, nem akarták megzavarni azokat.

Az állatkert helyettes vezetője, Helmut Mägdefrau kijelentette: a természetre bízzák a kicsik sorsát, nem avatkoznak be, ha a két nőstény nem eteti a kölyköket.

"Bíznunk kell a természetben, és el kell fogadnunk, hogy néha az újdonsült anyák nem végzik el a dolgukat" - magyarázta Helmut Mägdefrau.

A férfi szerint az anyáknak maguktól kell rájönniük, hogy mi a feladatuk, és hogyan végezzék el azt, különben sosem lesznek képesek felnevelni bocsaikat.

Éppen ezért döntöttek úgy, hogy nem zargatják az anyákat barlangjaikban, szerintük ugyanis azok nagyobb eséllyel utasítanák el kicsinyeiket, ha megzavarnák békéjüket.

A berlini állatkert munkatársai nem értenek egyet nürnbergi kollégáikkal.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×