Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mégsem lopott a világsztár

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Második alkalommal is megúszta az ellene indított plágiumpert Beyoncé Knowles. Az énekesnőt azzal vádolta meg a szakmai körökben egyébként teljesen ismeretlen Jennifer Armour, hogy tőle lopta 2003-mas sikere, a Baby Boy motívumát. A bíróság azonban Beyoncénak adott igazat.

Másodszor is nyert Beyoncé Knowles egy ellene indított plágiumperben. Napjaink egyik legsikeresebb énekesnőjét azzal vádolta meg egy - szakmai körökben egyébként gyakorlatilag ismeretlen - pályatársa, hogy tőle lopta 2003-mas sikere, a Baby Boy egyik motívumát.

A történet még 2003-ban kezdődött, amikor egy Jennifer Armour nevű, énekesi babérokra pályázó hölgy elküldte egyik dalának demofelvételét Beyoncé menedzserének (egyben édesapjának), Matthew Knowlesnak és a sztár kiadójának, a Columbia Recordsnak.

Ugyanebben az évben jelent meg Beyoncé Baby Boy című dala, ennek kapcsán Jennifer Armour pert indított, azt állítva, hogy a sláger motívuma az ő szerzeménye.

A bíróság 2006-ban azonban Beyoncénak adott igazat, mondván: semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a felperes állítását. Ezt a döntést Jennifer Armour megtámadta, ám a bíróság másodszor is a világsztárnak adott igazat.

Az indoklás szerint a Grammy-díjas Baby Boy megírásának és felvételének nagy része már befejeződött, mire Jennifer Armour elküldte felvételét.

"Nagyon sajnálatos, hogy ennyire elhúzódott a jogi procedúra, remélem ez a döntés minden résztvevő számára lehetővé teszi, hogy maga mögött hagyja a történteket" - nyilatkozta a döntést követően a láthatóan megkönnyebbült Beyoncé.