eur:
394.16
usd:
365.34
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mégsem lopott a világsztár

Második alkalommal is megúszta az ellene indított plágiumpert Beyoncé Knowles. Az énekesnőt azzal vádolta meg a szakmai körökben egyébként teljesen ismeretlen Jennifer Armour, hogy tőle lopta 2003-mas sikere, a Baby Boy motívumát. A bíróság azonban Beyoncénak adott igazat.

Másodszor is nyert Beyoncé Knowles egy ellene indított plágiumperben. Napjaink egyik legsikeresebb énekesnőjét azzal vádolta meg egy - szakmai körökben egyébként gyakorlatilag ismeretlen - pályatársa, hogy tőle lopta 2003-mas sikere, a Baby Boy egyik motívumát.

A történet még 2003-ban kezdődött, amikor egy Jennifer Armour nevű, énekesi babérokra pályázó hölgy elküldte egyik dalának demofelvételét Beyoncé menedzserének (egyben édesapjának), Matthew Knowlesnak és a sztár kiadójának, a Columbia Recordsnak.

Ugyanebben az évben jelent meg Beyoncé Baby Boy című dala, ennek kapcsán Jennifer Armour pert indított, azt állítva, hogy a sláger motívuma az ő szerzeménye.

A bíróság 2006-ban azonban Beyoncénak adott igazat, mondván: semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a felperes állítását. Ezt a döntést Jennifer Armour megtámadta, ám a bíróság másodszor is a világsztárnak adott igazat.

Az indoklás szerint a Grammy-díjas Baby Boy megírásának és felvételének nagy része már befejeződött, mire Jennifer Armour elküldte felvételét.

"Nagyon sajnálatos, hogy ennyire elhúzódott a jogi procedúra, remélem ez a döntés minden résztvevő számára lehetővé teszi, hogy maga mögött hagyja a történteket" - nyilatkozta a döntést követően a láthatóan megkönnyebbült Beyoncé.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×