eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Már 102 éves, de úgy döntött, új életet kezd

Egy II. világháborús brit veterán, aki nem kevesebb, mint 102 éves, úgy döntött, elhagyja Nagy-Britanniát, mert túl zsúfoltnak találja azt. A férfi Új-Zélandon akar új életet kezdeni.

Eric King-Turnerrel tart 87 éves felesége, Doris is a majdnem 20 ezer kilométeres hajóúton, amely a világ túlsó felére viszi őket.

A férfi csodálatos új kalandnak tartja az utat, és mindenkinek azt ajánlja: ha valamit meg akarnak tenni, tegyék, amíg képesek rá. Úgy érzi: nem akar 105 éves korában azon gondolkodni, hogy vajon 102 évesen miért nem vágott neki az útnak.

Eric King-Turner rajong Új-Zéladért, hiszen úgy tartja: az élet hasonlít ahhoz, amilyet Nagy-Britanniában élnek az emberek, csak éppen az ország nem olyan zsúfolt, és az időjárás is jobb.

A pár mindkét fele egyszer már megözvegyült és 12 éve házasodtak össze.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×