eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Új módszer: spéci melltartóban csempészik a kokaint

Innovatív kábítószer-csempészési módszert lepleztek le a brit vámosok, amikor egy karcsú, ám látszólag nagy mellekkel megáldott nő tüzetesebb átvizsgálásakor felfedezték, hogy speciális melltartója nagy mennyiségű kokaint rejt.

A módszer előnye, hogy nehéz felfedezni: csak akkor sikerülhet, ha alsóneműig levetkőztetik a hölgyet, vagy át kell haladnia egy keresőkapun. A melltartó kosaraiban kialakított erszényekben akár 100 ezer font (mintegy 34,5 millió forint) értékű kokaint is át lehet vinni a határon.

A felderítési eljárások fejlődése miatt a kábítószerkartelleknek újabb és újabb módszereket kell kitalálniuk a drog átjuttatása érdekében.

Emellett persze vannak örökzöld trükkök is, mint a - rendkívül veszélyes - gyomorban csempészés. A közelmúltban egy Nigériából az Egyesült Királyságba érkező drogfutár gyomrában száz műanyag tasakot fedeztek fel, mindegyikben 12 gramm kokain volt.

Az utóbbi egy-két évben jelentősen megnőtt a Nyugat-Afrikából Nagy-Britanniába irányuló kábítószer-csempészet, miután a brit hatóságoknak a helyiekkel együttműködve sikerült jelentősen visszaszorítani a jamaicai importot.

Beszerzési forrásként az utóbbi néhány évben Gambia, Szenegál és mindenekelőtt Ghána szerepe értékelődött fel. Utóbbi országban hamarosan két 16 éves brit lány felett ítélkeznek, akik összesen mintegy 300 ezer font értékű kokaint próbáltak meg az Egyesült Királyságba juttatni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×