Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új módszer: spéci melltartóban csempészik a kokaint

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Innovatív kábítószer-csempészési módszert lepleztek le a brit vámosok, amikor egy karcsú, ám látszólag nagy mellekkel megáldott nő tüzetesebb átvizsgálásakor felfedezték, hogy speciális melltartója nagy mennyiségű kokaint rejt.

A módszer előnye, hogy nehéz felfedezni: csak akkor sikerülhet, ha alsóneműig levetkőztetik a hölgyet, vagy át kell haladnia egy keresőkapun. A melltartó kosaraiban kialakított erszényekben akár 100 ezer font (mintegy 34,5 millió forint) értékű kokaint is át lehet vinni a határon.

A felderítési eljárások fejlődése miatt a kábítószerkartelleknek újabb és újabb módszereket kell kitalálniuk a drog átjuttatása érdekében.

Emellett persze vannak örökzöld trükkök is, mint a - rendkívül veszélyes - gyomorban csempészés. A közelmúltban egy Nigériából az Egyesült Királyságba érkező drogfutár gyomrában száz műanyag tasakot fedeztek fel, mindegyikben 12 gramm kokain volt.

Az utóbbi egy-két évben jelentősen megnőtt a Nyugat-Afrikából Nagy-Britanniába irányuló kábítószer-csempészet, miután a brit hatóságoknak a helyiekkel együttműködve sikerült jelentősen visszaszorítani a jamaicai importot.

Beszerzési forrásként az utóbbi néhány évben Gambia, Szenegál és mindenekelőtt Ghána szerepe értékelődött fel. Utóbbi országban hamarosan két 16 éves brit lány felett ítélkeznek, akik összesen mintegy 300 ezer font értékű kokaint próbáltak meg az Egyesült Királyságba juttatni.