Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem hitte el a biztonsági őr, hogy megszökött a tigris

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fél óráig könyörgött hiába segítségért az állatkert őreinek az a két testvér, akik túlélték a tigris támadását San Franciscóban. Az állatkert szóvivője azonban azzal hárította el a vádakat, hogy a két fiatalember "megbízhatatlan".

A San Franciscó-i állatkert szibériai tigrise karácsonykor tépte szét Carlos Sousát, és megsebesítette a 19 éves Paul Dhaliwalt és 23 éves fivérét, Kulbirt.

A fiatalemberek hiába kértek segítséget az állatkert biztonsági őreitől - állítja az ügyvédjük. Mark Geragos beszámolója szerint a tigris először Sousát és Pault támadta meg; míg előbbit súlyosan megsebesítette, utóbbinak sikerült elfutnia, és a fivérével együtt eljutottak a 300 méterre lévő kávézóig, ahol később megtalálták összemarcangolt testüket.

A fiúkat ugyanis - hiába könyörögtek - nem engedték be a kávézóba, mondván, hogy az állatkert hamarosan zár. Hiába mondták az éppen ott tartózkodó női biztonsági őrnek, hogy egy tigris kiszabadult, az ügyet sem vetett rájuk - állítja az ügyvéd.

"Ki tudja, mit történt volna, ha az őr gyorsabban reagál? Talán Carlosnak nagyobb esélye lett volna az életben maradásra, és a rendőröknek sem kellett volna lelőniük a tigrist" - vetette fel Geragos.

Az állatkert szóvivője elhárította az ügyvéd vádaskodását, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendőrség még be sem fejezte a vizsgálatot. Az eddigi nyomozás szerint az állatkertből 5:10-kor jelentették, hogy megszökött egy tigris, és három perccel később kezdték meg az intézmény evakuálását. A mentősök percekig nem voltak hajlandóak belépni az állatkert területére, míg a rendőrség nem biztosította őket. A tigrist végül 5:27-kor lőtték le.

Az állatkert illetékesei szerint a tigris átmászott a védőfalon, amely, mint kiderült, 1,2 méterrel alacsonyabb a javasoltnál.