eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rengeteg halott az expresszvonat katasztrófájában

Kisiklott egy expresszvonat Pakisztán délkeleti részén; a balesetben legkevesebb 58-an életüket vesztették, a sérültek száma eléri a 122-t.

A déli Karacsiból az északkeleti országrészben fekvő Lahorba közlekedő vonat Karacsitól 400 kilométernyire északkeletre tért le a sínpályáról egyelőre ismeretlen okból. Tizenhat kocsija közül 14 kisiklott.

A jármű úgyszólván zsúfolásig tele volt, mintegy 700 utast szállított, zömmel a pénteken kezdődő íd al-adha muzulmán ünnepre hazafelé igyekvőket. A baleset következtében sokan beszorultak a vasúti kocsikba.

Pakisztánban viszonylag gyakoriak a halálos vasúti szerencsétlenségek. Októberben 12-en vesztették életüket, amikor egy gyorsvonat egy vasúti átjárónál belerohant egy buszba Lahor közelében.

2005 júliusában 128-an haltak meg, miután három személyvonat összeütközött egy pályaudvaron az ország déli részén.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×