Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem vicc: szakértő kutatja, hogy boldogok-e a giliszták?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bajba került az az új-zélandi férfi, aki kitalálta, hogyan lehet környezetbarát módon lebontani az emberei ürüléket, Coll Bell ehhez gilisztákat \"használ\": nemrég egy szakértőt küldtek a nyakára, hogy megállapítsa, boldogok-e a gyűrűsférgek.

Utasította Coll Bellt, a "komposztvécé" új-zélandi feltalálóját az Aucklandi Területi Tanács, hogy bízzon meg egy szakértőt: mérje fel, milyen hatással van a trágyagiliszták pszichés állapotára a munka, amit végeznek.

A hivatal egyik munkatársa kijelentette: valakinek, aki rendelkezik az ahhoz megfelelő végzettséggel, meg kell állapítania, hogy Coll Bell gilisztái boldogok-e.

A hivatalnok szerint ugyanis elképzelhető, hogy a gyűrűsférgeknek traumát okoz, hogy életükben egyetlen feladatuk van: feldolgozni az emberi ürüléket.

Úgy gondolja, hogy a munka hatással lehet a pszichéjükre - hitetlenkedett Coll Bell, akinek találmányát csak azután fogadták el, hogy egy szakértő megállapította: a giliszták tökéletesen egészségesek és boldogan szaporodnak.

A területi tanács szóvivője szerint munkatársuk azért aggódott a giliszták miatt, mert azokat egy olyan táborban használták, ahol évente két héten át bővében vannak a tápláléknak, később azonban nem jutnak ennivalóhoz. A hivatalnok attól tartott, hogy az állatok alultápláltak.