Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyászjelentéseket és temetői riportokat sugároz az új csatorna

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A világ legszebb temetői, gyászjelentések, valamint nyugdíjasoknak és hozzátartozóiknak szóló tanácsok - ilyen műsorokkal várja nézőit egy januárban induló német televíziós csatorna.

A németek sok mindent láthattak már a televízióban, egy januártól sugárzó csatorna azonban megpróbál újat mutatni a nézőknek, 2008-ban ugyanis egy kegyeleti témákkal foglalkozó csatorna indul Németországban. Az Etos TV-t Wolf Tilmann Schneider a német temetkezési szövetséggel együttműködve indítja el, 10 millió eurós költségvetéssel.

"Ez nem egy haláltévé lesz, ahogy azt néhányan állítják" - emelte ki az 51 éves televíziós szakember, aki a csatornával a gyorsan öregedő német társadalmat célozza meg.

A csatorna nem mutat majd holttesteket és haldokló embereket, és temetéseken sem fog filmezni, de Wolf Tilmann Schneider úgy véli, foglalkozni kell az öregedés és a halál témájával, mert a legtöbb médium nem teszi ezt meg.

"Több mint 800 ezer ember hal meg évente Németországban, de az újságokban lévő gyászjelentésekből alig derül ki valami róluk. Ezen akarunk változtatni a rokonokkal és a temetkezési vállalkozásokkal együttműködve" - hangsúlyozta.

A csatorna televíziós nekrológokkal is jelentkezik. A hozzátartozók bizonyos összegért búcsúzhatnak el elhunyt szerettüktől a kamera előtt.

Az Etos TV a megemlékezések mellett műsort indít a világ legszebb temetőiről is. "Talán meglepő, de az idősebbek szeretnek temetőbe járni. Nemcsak a gyász miatt, hanem hogy a békét és a nyugalmat élvezzék" - fejtette ki Wolf Tilmann Schneider.

A csatorna tanácsadó műsorokat is sugároz majd, amelyben olyan témákkal foglalkoznak, mint a segélyhívó rendszerek, a nyugdíjasotthonok, a gyógyszerek, a biztosítások vagy a szervadományozás kérdése.