Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ítélet a sorozatgyilkos perében: disznók falták fel a holttesteket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a kanadai Robert Picktont, akit az észak-amerikai ország legtöbb áldozatot szedő sorozatgyilkosának tartanak.

A férfit hat nő megöléséért ítélték el, de a rendőrség feltevése szerint akár ötven nő haláláért felelős.

A férfi Vancouvertől öt kilométerre egy farmon lakott, ahol a rendőrség emberi maradványokat talált öt évvel ezelőtt.

Robert Pickton áldozatai általában prostituáltak és kábítószerfüggők voltak. A rendőrség szerint a gyilkos feldarabolta áldozatait, majd maradványaikat megetette a disznóival.

Testrészek a hűtőben

Kezdetben nem Robert Picktont gyanúsították az ügyben, a farmerhez egy regisztrálatlan fegyver kapcsán jutottak el a rendőrök.

Ingatlanán azonban megtalálták több eltűnt nő személyigazolványát, valamint egyikük személyes tárgyát.

Később egy speciális nyomozóegység testrészekre is bukkant a házban, a hűtőszekrényben levágott kezeket, lábakat és két fejet találtak.

Összesen harminc különböző áldozathoz tartozó nyomra bukkantak, de négynek a személyazonosságát nem sikerült megállapítani, így összesen 26 nő meggyilkolásával vádolták meg a férfit.

A nyomozók egyetlen ép holttestet sem találtak. Arra következtettek, hogy a férfi egy faaprítóval darabolta fel áldozatait.

Az elmúlt két évtizedben összesen 67 nő, többségében prostituált tűnt el rejtélyes körülmények között Vancouver belvárosából.