eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nekiment a filmgyáraknak az Oscar-díjas rendező

Alig pár héttel ezelőtt az egyetemes filmművészet három nagyságát, Robert De Nirót, Al Pacinót és Jack Nicholsont kritizálta élesen Francis Ford Coppola. Az Oscar-díjas rendező most a nagy stúdiókkal kapcsolatban mondott sarkos véleményt.

Francis Ford Coppola szerint a hollywoodi stúdiókat csak a pénz érdekli, ezért lehet annyi remake-et látni a mozikban. A Keresztapa-trilógia és több nagysikerű film rendezője szerint a filmgyárak nem szívesen vállalják a kockázatot, inkább ragaszkodnak a már jól bevált formulákhoz.

"Nem is lehet kérdés, hogy a nagy stúdiók által gyártott filmek nagyon ismerősek a nézőknek. Az ember elmegy a moziba, megnézi a filmet, majd elgondolkozik: 'Nem láttam már ezt az alkotást?'" - tette fel a kérdést az Oscar-díjas rendező.

"A válasz pedig egyértelműen igen, hiszen ez az üzleti modell. A 'kockázat' szó nem szerepel a filmgyárak szótárában" - tette hozzá Francis Ford Coppola.

A rendező azonban mégsem látja annyira borzalmasnak a helyzetet: "Szerencsére léteznek független filmek, amelyek érdekesek és melyeket áldozatkész emberek készítenek".

Francis Ford Coppola legutóbb októberben hallatott magáról, amikor három egykori színészét, Robert De Nirót, Al Pacinót és Jack Nicholsont kritizálta, mondván: lustává tette őket a világhír.

Az ötszörös Oscar-díjas Coppola Hollywood mindhárom zsenijével dolgozott együtt: Al Pacinót és Robert De Nirót a Keresztapában, Jack Nicholsont a Terrorban rendezte.

"Pacino és De Niro is kezdő volt, amikor megismertem; akkor még mindketten fiatalok és bizonytalanok voltak. Pacino ma dúsgazdag - valószínűleg azért, mert csak keresi a pénzt, de nem költi; berakja a matracba. De Niro is valóságos üzletbirodalmat épített fel; gazdag és befolyásos lett" - mondta ma, amikor már mindhármukból teljesen kiábrándult. További részletekért kattintson ide!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×