Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Amikor a rendszer nem tudja kezelni a csodát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hiába bizonyította, hogy már nincs szüksége a rokkantsági járadékra, azt még hónapokon át folyósították egy brit nőnek. Az illetékes hivatalnál azt mondták June Clarke-nak: nincs \"csoda-gombjuk\".

Hat évvel azután, hogy egy baleset miatt kerekesszékbe került, June Clarke ismét megtanult járni.

A brit nő még 2000-ben esett el munkahelyének vizes padlóján, csípője, medencéje és gerince pedig olyan súlyosan megsérült, hogy ott kellett hagynia az állását.

Ahogy állapota romlott, June Clarke jogosulttá vált a rokkantsági járadékra: havonta 600 fontot kapott.

A nő férje, Stuart, a baptista egyház lelkésze, a baleset óta nap mint nap imádkozott párjáért, fohászai pedig, a jelek szerint, meghallgatásra találtak: tavaly januárban egy keresztény konferencia ideje alatt June Clarke állapota javulni kezdett.

Lemondta volna

Négy hónappal később, amikor már biztos volt benne, hogy meggyógyult, felvette a kapcsolatot az illetékes hivatallal, és kérte, hogy ne folyósítsák tovább részére a rokkantsági járadékot.

"Miután 2006 januárjában meggyógyultam, elmentem az orvoshoz, hogy kivizsgáltassam magam. Azt javasolta, hogy várjunk még hat hónapig" - mondta June Clarke.

"Négy hónap után azonban már kényelmetlenül éreztem magam, amiért járadékot fogadok el, holott nincs rá szükségem, ezért felkerestem az illetékes hivatalokat, hogy függesszék fel a folyósítást" - magyarázta a nő.

Nincs "csoda" billentyű

A hivatalnokok azonban nem tudtak neki segíteni; azt mondták, hogy a rendszerük nem tud mit kezdeni egy ilyen csodás gyógyulással.

"Azt mondták: 'nincs olyan billentyűnk, amin az áll, hogy csoda'" - emlékezett vissza az asszony, aki ezután egy másik orvost keresett fel, akit zavarba ejtett ugyan az eset, de gyógyultnak minősítette a nőt.

June Clarke azóta már visszafizette azt a 3.600 fontot, amit úgy kapott, hogy nem is kérte, mivel sikerült munkát találnia.

"Szerettük volna jó célra fordítani a pénzt, de nem volt a miénk. Nem fordulhat elő túl gyakran, hogy egy kormányhivatalhoz azért érkezik panasz, mert valaki nem akar pénzt tőle" - jegyezte meg June Clarke.