eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Robbanássorozat egy ausztrál petárdagyárban

Robbanások ráztak meg egy petárdaüzemet Ausztrália keleti részén, a detonációk mintegy ötven környező épületet döntöttek romba, illetve rongáltak meg. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

A Sydney-től 160 kilométerre északra lévő Wallerawangban több házból kiköltöztették a lakókat, mert az ismétlődő robbanások veszélyeztetik a környéket, és tűz is keletkezett a gyárban - közölte Új-Dél-Wales szövetségi állam tűzoltóságának egyik szóvivője.

Beszámolók szerint a robbanások hangja 30 kilométerrel távolabb is hallható volt. A robbanás idején munkás nem tartózkodott az üzem területén, de a hatóságokkal egyelőre nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy illetéktelen személy bejutott a gyár területére.

A szakemberek megkezdték a romok átvizsgálását, hogy kiderítsék a robbanások okát. A vizsgálat jelenlegi állása szerint az első detonáció egy olyan szállítókonténerben következett be, amelyben tűzijátékokhoz használatos petárdákat tároltak.

A Howard and Sons Fireworks gyár korábban több kiemelkedő nemzetközi eseményre, például a 2002-es dél-koreai-japán rendezésű labdarúgó-világbajnokságra szállított pirotechnikai eszközöket.

Az üzem termelésének kiesésével bizonytalanná vált, hogy három ausztráliai szövetségi állam székhelyén megrendezhetik-e az újévi tűzijátékot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×