Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pótolhatatlan tárgyat veszített el a posta

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nagy-britanniai állami postaszolgálat elvesztett egy jótékonysági célra elárverezni tervezett, rocklegendák által aláírt gitárt.

Eric Clapton, Brian May, Jimmy Page, Bill Wyman, Gary Moore - csak néhány név azon hírességek közül, akik csatlakoztak Dave Allen több mint egy éve indult kezdeményezéséhez, és aláírtak egy gitárt.

A férfi jótékonysági célból kívánta elárverezni a hangszert. Dave Allen 20 ezer fontért (7,2 millió forintért) szándékozott licitre kínálni a gitárt, a bevételt pedig egy gyermekalapítványnak ajánlotta volna fel.

Dave Allen a Dire Straits együttes énekesének, Mark Knopflernek is elküldte a gitárt, hogy írja alá, ám a hangszernek a zenész londoni irodája és a férfi Market Harborough-i otthona között nyoma veszett.

A brit állami posta négy héten keresztül vizsgálta az esetet, zártláncú kamerák képeit elemezve próbáltak rájönni, hol tűnhetett el az értékes hangszer, ám eddig nem jutottak eredményre.

Dave Allen csak alapbiztosítást kötött a hangszerre, így mindössze 600 fontot kap kártérítésként, de a posta vezetői 15 ezer fontos fájdalomdíjat ajánlottak fel neki.

"Õszintén sajnáljuk, ami történt, és mindent megteszünk, hogy a csomag nyomára bukkanjunk" - közölte a posta szóvivője.

A férfit az eset nem tántorítja el, és újra megpróbálja összegyűjteni a zenészlegendák aláírását egy másik gitáron.