Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szépek és nagyon gazdagok - a tíz legjobban kereső színésznő listája

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A The Hollywood Reporter szokásos éves listája szerint idén Reese Witherspoon volt a legjobban kereső színésznő Hollywoodban - legalábbis ami a filmekért kifizetett gázsikat illeti. A legjobb tíz listáján új név nincsen, azaz tovább tart a korábbi évek sztárjainak uralma.

Amikor Cameron Diaz 2001-ben a hangját kölcsönözte Fiona hercegnőnek a Shrekben, akkor egy nem túl magas, ám mégis hatszámjegyű összeget utaltak át szolgálataiért.

Ám miután a sorozat harmadik része csak az Egyesült Államokban több mint 320 millió dollár bevételt hozott, Cameron Diaz (némi költői túlzással) egy reggel arra ébredt, hogy több mint 30 millió dollár került a számlájára - hála annak a megállapodásnak, mely szerint részesedik a film bevételeiből.

Miközben a színésznők fizetései egyre magasabbak, az újdonság idén mégsem ez, sokkal inkább az, hogy milyen kevés pénzért is hajlandóak a legnagyobb sztárok szerepet vállalni, csak hogy beteljen a naptáruk.

A két legjobb példa erre Reese Witherspoon és Angelina Jolie, akik mindketten 15-20 millió dollárt kasszíroznak filmenként, ám közben több esetben is jóval alacsonyabb összegért kötnek szerződést.

Angelina Jolie például (aki a 2005-ös Mr. és Mrs. Smith című filmmel több, mint 20 millió dollárt keresett) a Beowulf című moziért alig nyolc millió dollárt kapott - igaz, hogy csak pár hetet kellett dolgoznia.

Hasonlóképpen Reese Witherspoon a szokásosnál jóval kisebb összegért vállalta el a Kiadatás című film női főszerepét, cserébe viszont több mint 15 milliót kap minden komédiáért.

Érdekesség, hogy a legjobban fizetett színésznők listáját továbbra is az évek óta megszokott nevek uralják, az első tízben egyáltalán nincs új arc.