Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"A házamat is eladnám, hogy fedezzem a kezelés költségeit\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jó gazdi igyekszik mindent megtenni azért, hogy kedvence egészséges és vidám legyen, így van ezzel Emma Hayward is, aki eddig csaknem 3,6 millió forintnak megfelelő összeget költött macskájára, Gizmóra.

Gizmo cicáról tizenhárom hónapja derült ki, hogy hasnyálmirigy-gyulladásban szenved, ami ugyan nem halálos betegség, ám amikor jönnek a rohamok, meglehetősen fájdalmas.

Éppen ezért döntött úgy a gazdi, Emma Hayward, hogy igyekszik minél elviselhetőbbé tenni kedvence kínlódását: különleges tápot vesz neki és folyamatosan ellenőrizteti az állapotát. Gizmo betegsége eddig 10 ezer fontjába (3,56 millió forint) került.

"Az emberek biztosan az hiszik, hogy bolond vagyok, amiért ennyit költök Gizmóra, de számomra ő családtag, és nem bírom nézni, hogy szenved" - magyarázta a 29 éves nő.

"Ha kell, a házamat is eladom"

"Nem volt könnyű pénzt szerezni az állatorvosi számlákra, de, ha szükség lenne rá, a házamat is eladnám, hogy fedezzem a kezelés költségeit" - tette hozzá az eltökélt gazdi, aki lemondta februári jamaikai üdülését is, hogy cicájával lehessen.

Emma Hayward azt mondja, ha Gizmo folyamatos fájdalmakkal élne, elaltattatná, mivel azonban a rohamok között - amelyekből eddig három volt - remekül érzi magát, inkább mindent megtesz azért, hogy vele maradhasson.

Gizmót öt éve vette Emma Hayward egy tenyésztőtől egy másik cicával, Frazzle-lel együtt. Gizmón tavaly októberben jelentek meg az első tünetek: kedvetlen volt és nem evett. A helyi állatorvos nem tudta, mi lehet a macska baja, a diagnózist a liverpooli egyetemi kisállatkórházban állították fel.

"Megdöbbentem, mikor megkaptam a számlát"

"Nagyon boldog voltam, amikor végre kiderült, hogy mi Gizmo baja, de megdöbbentem, amikor megkaptam a számlát" - emlékezett vissza a gazdi.

A kórházi látogatás 2.500 fontjába került Emma Haywardnak és férjének, a későbbi vizsgálatokért pedig újabb 3.500-at kellett fizetniük. Az újabb vizitekért 2 ezer fontot kértek el az orvosok, emellett a család 500 fontért vásárolt speciális eledeleket, és újabb félezerért különleges felszereléseket Gizmónak.

A szakemberek szerint a hasnyálmirigy-gyulladás egyáltalán nem ritka a macskáknál, de jelentősen megrövidítheti az élettartamukat. Emma Haywardot azonban nem érdekli, mennyit kell még kedvencére költenie, a lényeg, hogy ameddig lehet, együtt maradhassanak.