eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

"A házamat is eladnám, hogy fedezzem a kezelés költségeit"

A jó gazdi igyekszik mindent megtenni azért, hogy kedvence egészséges és vidám legyen, így van ezzel Emma Hayward is, aki eddig csaknem 3,6 millió forintnak megfelelő összeget költött macskájára, Gizmóra.

Gizmo cicáról tizenhárom hónapja derült ki, hogy hasnyálmirigy-gyulladásban szenved, ami ugyan nem halálos betegség, ám amikor jönnek a rohamok, meglehetősen fájdalmas.

Éppen ezért döntött úgy a gazdi, Emma Hayward, hogy igyekszik minél elviselhetőbbé tenni kedvence kínlódását: különleges tápot vesz neki és folyamatosan ellenőrizteti az állapotát. Gizmo betegsége eddig 10 ezer fontjába (3,56 millió forint) került.

"Az emberek biztosan az hiszik, hogy bolond vagyok, amiért ennyit költök Gizmóra, de számomra ő családtag, és nem bírom nézni, hogy szenved" - magyarázta a 29 éves nő.

"Ha kell, a házamat is eladom"

"Nem volt könnyű pénzt szerezni az állatorvosi számlákra, de, ha szükség lenne rá, a házamat is eladnám, hogy fedezzem a kezelés költségeit" - tette hozzá az eltökélt gazdi, aki lemondta februári jamaikai üdülését is, hogy cicájával lehessen.

Emma Hayward azt mondja, ha Gizmo folyamatos fájdalmakkal élne, elaltattatná, mivel azonban a rohamok között - amelyekből eddig három volt - remekül érzi magát, inkább mindent megtesz azért, hogy vele maradhasson.

Gizmót öt éve vette Emma Hayward egy tenyésztőtől egy másik cicával, Frazzle-lel együtt. Gizmón tavaly októberben jelentek meg az első tünetek: kedvetlen volt és nem evett. A helyi állatorvos nem tudta, mi lehet a macska baja, a diagnózist a liverpooli egyetemi kisállatkórházban állították fel.

"Megdöbbentem, mikor megkaptam a számlát"

"Nagyon boldog voltam, amikor végre kiderült, hogy mi Gizmo baja, de megdöbbentem, amikor megkaptam a számlát" - emlékezett vissza a gazdi.

A kórházi látogatás 2.500 fontjába került Emma Haywardnak és férjének, a későbbi vizsgálatokért pedig újabb 3.500-at kellett fizetniük. Az újabb vizitekért 2 ezer fontot kértek el az orvosok, emellett a család 500 fontért vásárolt speciális eledeleket, és újabb félezerért különleges felszereléseket Gizmónak.

A szakemberek szerint a hasnyálmirigy-gyulladás egyáltalán nem ritka a macskáknál, de jelentősen megrövidítheti az élettartamukat. Emma Haywardot azonban nem érdekli, mennyit kell még kedvencére költenie, a lényeg, hogy ameddig lehet, együtt maradhassanak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×