Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rendőrök akarták kitiltani a karácsonyi dalokat éneklő gyermekeket az áruházból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendőröket hívtak egy iskolás csoporthoz, mert túl hangosan énekeltek karácsonyi dalokat egy bevásárlóközpontban.

A boltosokat zavarta, hogy a 29 iskolás gyermek túl hangosan énekelt karácsonyi dalokat egy áruházban, a walesi Llandudnóban. A panaszok egy cipőboltból, egy mobiltelefon-üzletből és egy drogériából érkeztek. Azt állították, a gyerekek olyan hangosan énekeltek, hogy nem lehetett hallani a vásárlókat sem.

A felháborodott boltosok értesítették a biztonsági őrt, és a férfi távozásra szólította fel a 6 és 11 év közötti gyerekeket. A vezető tanár, Ian Jones nem volt hajlandó elhagyni az épületet, így pár perccel később már a rendőrség akarta elküldeni az éneklő csoportot.

"Nevetséges ez az egész. Hihetetlen, hogy egy ilyen kis ügy miatt kihívták a rendőröket. Néhány gyerek énekelt karácsonyi dalokat, hogy pénzt szerezzen az iskolájának" - mondta Ian Jones.

A pedagógus szerint a gyerekek szépen énekeltek, és mindenki jól érezte magát. "Ám egyszer csak megjelent a biztonsági őr, és azt mondta, hogy mindössze egy órára kértünk engedélyt az éneklésre, ezért most abba kellene hagynunk" - emlékezett vissza a férfi.

Ian Jones kifejtette: "nem voltam hajlandó befejezni az éneklést, mert tudtam, hogy délelőtt 11 és délután 3 közötti időszakra kaptunk lehetőséget".

A rendőri jelenléttel megtámogatott biztonsági őr végül arra kérte a tanárt, hogy kapcsolja ki a kísérőzenét, és a gyerekek halkabban daloljanak.

Az üzletközpont vezetője, Sue Nash azt közölte, hogy a rendőri beavatkozás hiba volt, és megígérték az iskolásoknak, hogy jövő hétvégén ismét énekelhetnek a bevásárlóközpontban.