Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tündérmese az iskolából

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már az első iskolai csoportképük készítésekor is egymás mellett ült, 23 évvel később pedig összeházasodott a plymouth-i Eggbuckland Vale általános iskola két diákja.

Négyévesen látta meg először egymást Amy Blount és Neil Bellamy az első általános iskolai tanítási napon, több mint két évtizeddel később pedig össze is kötötték az életüket.

"Az ember sosem gondolná, hogy ilyesmi előfordulhat. A barátaink szerint nagyon kedves és romantikus történet" - mondta a marketingesként dolgozó Amy Blount.

"Fogalmam se volt, amikor először iskolába mentem, hogy a jövendőbelim mellett fogok majd ülni" - mondta a 27 éves nő, aki szerint puszta véletlen volt, hogy néhány hónappal később, az első osztálykép készítésénél egymás mellé kerültek.

A pár vőfélye is egy osztályba járt velük az általános iskolában.

"Neil mindig az osztály bohóca volt, és ma is tudja, hogyan nevettessen meg. Barátok voltunk, ismertük egymást, de nem jártunk együtt egészen hatodikig a gimnáziumban" - emlékezett vissza Amy Blount.

Amy és Neil a középiskolában külön csoportba került, kapcsolatuk csaknem megszakadt, amikor azonban az érettségire kezdtek készülni, hasonló tantárgyakat választottak: földrajzot és drámát.

"A drámaórák miatt kezdtünk járni, mivel együtt mentünk színházba és partnerek is voltunk néhány darabban" - mondta Amy Blount.

Aztán egy este, amikor egy unalmas darabot kellett volna végigszenvedniük, Neil Bellamy egy szál rózsával érkezett a színház elé, a szerelmesek pedig azóta elválaszthatatlanok.