Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tudja, miért visel Bill Gates kardigánt?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vajon mit mond öltözködésük a kedden kezdődött 4. Nemzetközi Vezetői Csúcstalálkozó résztvevőiről? Mire utal, ha Gordon Brown piros nyakkendőt visel és miért húzott gombolós gallérú inget és pulóvert Bill Gates?

Ezerkétszáz meghívott vesz részt az idei Nemzetközi Vezetői Csúcstalálkozón, köztük a volt ENSZ-főtitkár, Kofi Annan, a brit konzervatív vezető, David Cameron és a Disney korábbi vezérigazgatója, Michael Eisner.

De mégis, mi az, amiből kiderül, hogy ki az igazi vezető, és hogyan tudja az illető ezt az öltözékével bizonyítani?

A kérdésekre Nick Wheeler, a Charles Tyrwhitt ingmárkát gyártó cég alapítója válaszolt a brit Daily Telegraph újságírójának.

A miniszterelnök

Úgy tűnik, Gordon Brown brit kormányfő nyakkendőjével képes felhívni azok figyelmét, akiknek éppen üzenni akar.

"Közép-Anglia lakói, biztonságban vagytok, nem adóztatunk meg titeket nagyon" - ezt jelzi, ha épp kék nyakkendőt visel.

"Gyerekek, pénzt fektetek az iskolákba, idősek, téli nyugdíjkiegészítést kaptok" - ezt sugallja, ha piros nyakkendőt köt, véli Nick Wheeler.

A konzervatív vezér

David Cameront a GQ magazin 2007 legjobban öltözött férfijának választotta, nem csoda, ha stílusával az inggyáros Wheeler is meg van elégedve.

A tory politikus mindig kifogástalan szabású öltönyt visel fehér inggel és nyakkendővel.

Gallérja nem túl merev, de nem is túl laza, nyakkendője pedig éppen megfelelő szélességű. Nem akar vonzónak tűnni vagy megsérteni senkit öltözködésével: ruhái tökéletesen tükrözik politikai beállítottságát.

A francia elnök

Nicolas Sarkozy menő, ám úgy tűnik, ugyanaz a problémája, mint Bonaparte Napóleonnak: a magassága, illetve az alacsonysága. Éppen azzal hangsúlyozza ezt az adottságát, amivel leplezni próbálná: hatalmas válltöméseivel.

Nick Wheeler arra számít, hogy most, miután a francia elnök elvesztette sikkes kísérőjét, a feleségét, válltöméseinek mérete tovább nő majd.

A Microsoft ura

Ha a világ legnagyobb cége van a kezében, jó, ha az ember barátságosnak, gyakorlatiasnak és nyugodtnak tűnik.

Bill Gates, ha öltönyt és nyakkendőt hordana, meglehetősen ijesztő figura lenne, figyelembe véve azt, hogy ő a Microsoft elnöke. Éppen ezért visel ő gombolós gallérú inget és kardigánt.