eur:
394.49
usd:
370.24
bux:
65491.71
2024. április 23. kedd Béla

Kalapemelés és vigyázzállás - visszatérnek a régimódi szabályok?

Egy nagy-britanniai elit magániskola megbünteti a diákjait, ha azok nem tartanak be bizonyos viselkedési szabályokat. Az intézmény a többi mellett arra tanítja a fiatalokat, hogy azonnal álljanak fel, ha a terembe felnőtt lép, a fiúkat pedig arra, hogy az autó ajtaját nyissák ki a nők és az idősebbek előtt.

A berksi Wellington College egy 12 pontból álló viselkedési szabályzatot adott diákjainak, akik tudják: a pontok be nem tartása következményekkel jár. Az intézmény vezetője elengedhetetlennek tartja, hogy a diákok elsajátítsák a jó modort.

Az iskola vezetői úgy érzik: napjaink diákjait a tantárgyak mellett néhány igen egyszerű viselkedési normára is meg kell tanítani, például arra, hogy a nemzeti himnusz éneklése közben nem állhatnak zsebre dugott kézzel.

A pontok között szerepel, hogy a fiúknak a nők és az idősebbek előtt ki kell nyitniuk az autó ajtaját, és az is, hogy a kalapjukhoz emeljék a kezüket, ha elhaladnak egy tanár mellett.

Nemrég David Cameron brit ellenzéki vezér beszélt arról, hogy a hanyag öltözet és a rendetlen viselkedés egyre gyakoribb a mai fiatalok körében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×