Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átszúrta a koponyáját egy vasrúd, de túlélte - képekkel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csodával határos módon élte túl a buszbalesetet egy indiai tinédzser, akinek egy varúd fúródott a fejébe.

A 18 éves Manis Radzspurohit fejét egy majdnem másfél méteres vasrúd fúrta át; a homlokcsontja és az álla között áthaladt a koponyáján, és csak milliméterekkel kerülte el a gerincét.

A rúd a busz biztonsági rácsából szakadt ki, és valósággal az ülésbe szegezte a fiút, amikor a jármű összeütközött egy teherautóval Andra Prades államban.

A fiút a mentőegységek szabadították ki, de ehhez végig kellett csúsztatnia átfúródott fejét a rúd végéig, mert nem volt elég hely az összeroncsolódott buszban, hogy hozzáférjenek.

Aztán végigtámogatták a buszon, fejében a rúddal, majd újabb egy órát zötykölődött a kórházba egy háromkerekű motoros riksán. Ott aztán közölték vele az orvosok, hogy nem tudnak rajta segíteni.

Innen már mentőautó vitte egy háromórányi autóútra lévő bangalori magánkórházba, ahol a sebészek óvatosan eltávolították a fejéből a rudat.

"Csak annyit mondott: 'Vegyék ki a fejemből ezt a véres valamit'" - mesélte az egyik sebész. Saran Patil csodával határosnak tartja, hogy a rúd elkerülte Manis agyának minden kulcsfontosságú részét, és nem okozott maradandó károsodást.

Az eset még februárban történt. Bár Manis a baleset után átesett egy életveszélyes agyi fertőzésen is, ma már teljesen gyógyultnak tekinthető. A szerencsés balesetre már csak egy homlokán lévő heg emlékezteti.