eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Olimpiai bajnok dulakodása: az első drámai pillanatok - exkluzív videó

Újabb videófelvétel jutott az InfoRádió birtokába arról a dulakodásról, amely pénteken hajnalban történt Budapesten, az I. kerületi Alagút utcában. Az ügyben érintett két pólós, Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát Ambrus Tamás, a PVSK-Füszért vezetőedzője és a pécsi vízilabda egyik irányítója felfüggesztette. Az elsődleges vizsgálat szerint Kósz Zoltán közepesen ittas volt.

Az InfoRádió birtokába került újabb exkluzív videófelvételen jól látszik, ahogyan a dulakodás elején a rendőrök körbevesznek egy piros kabátot viselő férfit, akit azonban nem tudnak legyűrni.

Két autóval voltak

Egy, a mellékelt videófelvételeket készítő szemtanú az InfoRádióban elmondta: hajnali három óra körül arra ébredt, hogy "iszonyú kiabálás van az utcán. Egy közúti ellenőrzésnek tűnő helyzetet láttam, amiben a sofőrt szondáztatják".

A férfi elmondta: a civilek két autóval voltak, összesen hatan vagy heten. A másik autóban ülők semmit nem csináltak.

"A két férfi azt kiabálta, hogy négyszeri szondáztatás után sem mutat ki semmit a szerkezet, akkor milyen alapon akarják őket bevinni a rendőrök. Ez volt a konfliktus alapja" - mesélte a szemtanú az InfoRádióban.

Ide kattintva megnézheti az esetről készült leghosszabb videófelvételt!

A BRFK délutáni közleményéből viszont kiderült, hogy az elsődleges vizsgálat megállapította: Kósz Zoltán közepesen ittas volt - alkoholos befolyásoltságának mértékéről a végleges eredmény a jövő hét elejére várható.

A parancsnoki kivizsgálás azt is megállapította, hogy a rendőri intézkedés jogszerű volt. Az autó utasa ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az I. kerületi rendőrkapitányság feljelentést tett, a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség megkezdte.

"A világ legjobb vízilabda-kapusát tepertétek a földre!"

"Volt velük egy idősebb ember is, aki - miután elvitték ezt a két embert - azt üvöltözte az utcán, hogy vízilabdás olimpiai bajnokot vernek" - mondta a szemtanú az InfoRádióban.

"Sydney olimpiai bajnokát földre teperitek. Szégyelljétek magatokat! (...) Kivédte a világ szemét! A világ legjobb vízilabda-kapusát tepertétek a földre! Hogy lehet ilyen mocsokságot elkövetni" - a második videófelvétel (melyet ide kattintva megtekinthet!) tanúsága szerint egyebek mellett ezeket kiabálta egy férfi az Alagút utcában.

Elengedték őket

A BRFK sajtóügyeletese szerint a két férfi a kihallgatás után távozhatott a rendőrségről. A sofőrt - ha pozitív lesz a vérvizsgálat eredménye - ittas vezetés miatt vonhatják felelősségre.

A sajtóügyeletes azt az információt megerősítette, hogy az igazoltató rendőröknek XII. kerületi kollégáik segítségével kellett megfékezniük a dulakodót.

Felfüggesztett játékjog

"Nem játszanak a csapatban, amíg nem tudjuk meg pontosan, mi történt" - nyilatkozta az MTI-nek Ambrus Tamás, a PVSK-Füszért vezetőedzője és a pécsi vízilabda egyik irányítója, aki felfüggesztette Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát. "Nem vagyok hajlandó azonosulni ilyen cselekedetekkel, nem erről szól a pécsi vízilabda. Nem szeretném, ha bárki összemosná a történteket azzal a munkával, amit Pécsett elkezdtünk, ahol sikerült három év alatt nemzetközi szintű csapatot kialakítani."

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×