Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az embert megölte, de az őrjöngő kutyáknak meg se kottyant

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ausztráliában a rendőröknek agyon kellett lőniük két kutyát, amelyek rátámadtak egy asszonyra, miután az állatok nem reagáltak az általuk használt Taser elektromos sokkolóra.

A 29 éves nő édesanyját látogatta meg Harper Courtban. Amikor a házhoz ért, meghallotta, hogy a szomszédban egy kölyökkutya sír.

A nő úgy döntött, hogy átmászik a kerítésen. Amikor ez megtette, két hatalmas bullmasztiff támadt rá.

A nő megpróbált visszamászni, de az állatok visszarángatták és megtámadták. A szerencsétlenül járt nő anyja egy slaggal próbálta meg távol tartani a dühödt kutyákat lányától.

A szomszédok hallották, ahogy a két nő sikoltozik és segítséget kér, ezért odasiettek a helyszínre.

Láttam, ahogy a szegény lány a földön fekszik, körülötte pedig ott voltak a kutyák. Az anyja azt kiabálta, hogy az állatok felfalják - mondta a 65 éves Barbara Mitchell.

Amikor a rendőrök megérkeztek, először a Taser elektromos sokkolóval próbálkoztak, de az nem hatott az állatokra. Ezután a kutyákat lelőtték.

A nőt, akit a kutyák az arcán, a lábán és a testén is megharaptak, súlyos sebekkel vitték a perth-i kórházba. Állapota kritikus, de stabil.

Az egyik rendőrnek a lábát harapta meg az egyik bullmasztiff. A West Australian értesülése szerint az állatok tulajdonosa nem volt otthon, amikor a kutyák rátámadtak a nőre.

A Taser a kutyának nem árt, az embernek annál inkább


Az ügy érdekessége, hogy Kanadában november 15-én egy ember halálát okozta az ausztráliai kutyáknak meg se kottyanó Taser használata.

Az elektromos sokkolót a kanadai rendőrök a vancouveri repülőtéren vetették be egy zavarodottan viselkedő lengyel férfi ellen.

Az ügy óriási felháborodást váltott ki, ugyanis az esetről készült amatőr videón jól látszik, hogy a férfi nem viselkedett fenyegetően a rendőrökkel.