Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A főügyész már lemondott arról, hogy a kislány élve kerül elő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A portugál főügyész nem tartja valószínűnek, hogy a májusban elrabolt brit kislány még életben lenne. Fernando Pinto Moreiro szerint ebben jelentős része lehet az ügyet kísérő óriási médiaérdeklődésnek.

A főügyész a Viaso című portugál magazinnak azt mondta, hogy Madaleine McCann valószínűleg már halott.

A kislány május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luzból, ahol szüleivel és ikertestvéreivel nyaralt. A helyi rendőrség a szülőket gyanúsította meg azzal, hogy véletlenül megölték gyermeküket, majd eltüntették a holttestét.

Madeleine szülei, akik hatalmas sajtókampányt indítottak eltűnt lányuk visszaszerzése érdekében, visszautasították ezeket a vádakat.

Fernando Pinto Moreiro a lapnak adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy nincs az az emberrabló, aki a reménybeli váltságdíjért életben hagyná a négyéves kislányt, azután, hogy a gyerek fotóját már az egész világ ismeri.

A legfőbb ügyész által elmondottak nagyon elkeserítették Kate és Gerry McCannt.

Szóvivőjük, Clarance Mitchell kijelentette: továbbra is bíznak abban, hogy a kislányuk életben van, hiszen ezzel ellentétes bizonyíték még nem került elő.

A 24 Horas című portugál lap arról adott hírt, hogy információi szerint a rendőrség lezárni készül a nyomozást Madeleine McCann ügyében.

Továbbra is a szülők az első számú gyanúsítottak a lány holttestének eltüntetésében. Nem a haláláért, mert az valószínűleg véletlenül volt - mondta egy rendőrségi forrás az újságnak.