Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megvan az átvágott torkú diáklány ügyének negyedik gyanúsítottja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogta az olasz és a német rendőrség azt az elefántcsontparti férfit, aki a gyanú szerint megölt egy Olaszországban tanuló brit diáklányt. Az ügyben három gyanúsítottat - a lány lakótársát, annak barátját és egy közös ismerősüket - már letartóztattak.

A németországi Mainzban fogták el azt a húszéves elefántcsontparti fiatalembert, akit az olasz rendőrség gyilkosság elkövetésével gyanúsít. Rudy Hermann Guedét az interneten írt üzenete buktatta le.

A fiú hétfő este üzenetet küldött a Daily Telegraph című brit lapnak, amelyben megírta: tudja, hogy gyanúsítja a rendőrség, és beszélni is akar egy nyomozóval, hogy tisztázhassa magát, mivel a vádak rossz fényt vetnek rá.

Rudy Hermann Guede az üzenetet az egyik internetes közösségi portál levelezőrendszeréből küldte a lapnak, a rendőrök pedig azonosították számítógépe IP-címét, így sikerült kideríteniük, hol tartózkodik.

A fiatalembert, akit a rendőrség szexuális zaklatással és gyilkossággal vádol, Perugiában hallgatják ki

Kegyetlen játékok

Az Olaszországban tanuló Meredith Kercher holttestére november másodikán találtak rá hálószobájában. A rendőrség szerint a lányt azért gyilkolták meg, mert nem volt hajlandó részt venni egy bizarr szexuális játékban.

A nyomozás azután indult meg Rudy Hermann Guede után, hogy a szakértők állítólag az ő ujjlenyomatát találták meg az áldozat párnáján és holttestén is.

A rendőrség már korábban letartóztatta Meredith Kercher amerikai lakótársát, Amanda Knoxot, barátját, Raffaele Sollecitót, és közös ismerősüket, a kongói származású Diya "Patrick" Lumumbát. Mindhárman ártatlannak vallották magukat.

Egy bírósági jelentés szerint a gyilkosság akkor történt, amikor a bedrogozott Knox és Sollecito úgy döntött, "extrém élményeket" szerez Lumumba társaságában, Meredith Kercher azonban visszautasította őket. Ezért vágták át a torkát. Nem említették

Az, hogy Rudy Hermann Guedét elfogta a rendőrség, jó jel lehet Diya "Patrick" Lumumba számára, akit szabadon engedhetnek, annál is inkább, mivel a nyomozók mindeddig nem találtak olyasmit, ami bizonyítaná, hogy köze van a bűntényhez.

Korábban egyetlen letartóztatott sem említette az elefántcsontparti fiatalembert, vagy azt, hogy köze lett volna a gyilkossághoz. A fiút ismerték a környéken, hiszen az áldozat és lakótársa házának közelében lévő grundra járt kosárlabdázni.

Amanda Knox azt állította, éppen ezen a játszótéren volt a gyilkosság estéjén, 9 óra tájban, mert itt beszélt meg találkozót Lumumbával.

Csalódás volt


Rudy Hermann Guede ötéves kora óta élt Perugiában, egy olasz család fogadta örökbe. Apja, Paolo Caporali a Repubblica című olasz lapnak nyilatkozott a fiatalemberről: "Felesleges lenne elhallgatnom, hogy Rudy csalódást okozott. Azt reméltem, hogy tudok neki segíteni a jövője felépítésében, azt hittem, lehetőséget adtam neki. De ahogy a hónapok teltek, rájöttem, hogy tévedtem, és hogy a reményem csupán önálltatás."

"Azt mondta, hogy iskolában van, de nem ment be az órákra. Inkább a tévé előtt töltötte a napot, vagy videójátékokkal játszott. Nem volt túl nagy kedve a tanuláshoz, a munkához még kevesebb" - tette hozzá Paolo Caporali.