eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Évtizedekre börtönbe kerül a Churchill-dédunoka

Hosszú börtönbüntetés vár Winston Churchill egykori brit kormányfő dédunokájára, akit egy több millió fontos kábítószerügyben ítélt bűnrészesnek a bíróság Ausztráliában. Akár húsz évet is kaphat.

A 34 éves Nicholas Bartont tavaly júniusban tartóztatták le Sydney-ben, miután a rendőrség egy házkutatás-sorozat eredményeként negyedmillió darab ecstasy tablettát talált; a drog utcai értéke meghaladja az 1,8 millió forintot.

Bartont a bíróság bűnösnek találta, mert bizonyítottnak vélték, hogy a férfi szándékosan részt vett a tiltott szer forgalmazásában. Ennek a büntetése Ausztráliában maximum húsz év börtön.

Az egykori igazgyöngy-termesztő bérelt otthonában a rendőrség nem csupán kész kábítószert, hanem tablettagyártó berendezéseket és negyvenezer fontnyi készpénzt is talált.

Barton szenvtelenül fogadta, hogy a bíróság bűnösnek találta. A férfi - akinek édesanyja, Arabella Spencer Churchill a glastonbury zenei fesztivál alapítója - 18 éves korában vándorolt ki Ausztráliába, ahol tengerbiológiát tanult. Édesanyjáról köztudott, hogy ő volt Winston Churchill kedvenc unokája.

"Össze volt zavarodva"

Barton Arabella egyetlen fia, aki egy walesi birkafarmon született az asszony rövid házasságából Jim Barton skót iskolai tanárral. A férfi szerint a fia nem szándékosan keveredett bele az ügybe, össze volt zavarodva édesanyja súlyos betegsége miatt, aki nem akart látogatni Nagy-Britanniában.

Ügyvédje is azzal érvelt, hogy Barton szerepe jóval kisebb, mint amilyent a rendőrség feltételezett. "Fogalma sem volt a tabletták mennyiségéről" - hangsúlyozta az ügyvéd.

A Churchill-dédunoka nem kérelmezte, hogy óvadék ellenében engedjék szabadon, így a börtönben várja meg a február 22-én kihirdetendő ítéletet.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×