Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erőszakban fogant Angelina Jolie lánya

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Erőszakos közösülés során fogant meg az az etiópiai kislány, akit később örökbe fogadott Angelina Jolie. Erről a jelenleg kétéves Zahara vér szerinti anyja számolt be.

Az Etiópia déli részén élő Mentwabe Dawit könnyekkel küszködve mesélte el megerőszakolása történetét: 2004-ben egy építkezésről tartotta hazafelé Awasa városában, amikor a sötétben egy férfi kést rántott, befogta a száját, megerőszakolta, majd eltűnt.

A jelenleg 24 éves nő igyekezett titokban tartani a történteket, mert közösségében tabunak számított a nemi erőszak, de amikor elkezdett gömbölyödni a hasa, elmondta a történteket az anyjának, aki megértőnek bizonyult.

Mentwabe Dawit a család házában szülte meg a kislányt, akit Yemsrach-nak neveztek el, ami az ő nyelvükön jó hírt jelent. Nem sokkal később azonban már nem tudta táplálni a gyermekét, aki olyan gyengévé vált, hogy sírni sem volt ereje.

Mivel nem akarta látni gyermeke halálát, az anya elszökött hazulról. Mentwabe Dawit anyja hiába kereste lányát, ezért azt hitte, hogy meghalt, és örökbe fogadásra ajánlotta fel a kislányt, így került végül Angelina Jolie-hoz, aki Zaharára keresztelte át.

A gyermek vér szerinti anyja határozottan visszautasította azokat az újsághíreket, hogy a kislány nagyanyja bárkit is félrevezetett volna, és leszögezte: nem akarja visszaszerezni a gyermeket.

"A lányom nagyon szerencsés, hogy egy világszerte ismert nő fogadta örökbe, mindkettőjüknek a legjobbakat kívánom" - hangsúlyozta Mentwabe Dawit, aki bizonyítékképpen megcsókolta a hollywoodi színésznő fényképét.

Az illetékes etiópiai hatóság a múlt héten megerősítette, hogy az örökbefogadás jogszerű és visszafordíthatatlan.