eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Elfogták az egyik legkeresettebb bűnözőt

Elfogták Nagy-Britannia egyik legkeresettebb bűnözőjét, a fegyveres rablás és egy rendőr megölése miatt elítélt James Hurley-t.

Hollandiában egy rajtaütés során fogták el a 13 éve szökésben lévő James Hurley-t.

A holland rendőrség amiatt szállt ki egy hágai házhoz, mert gyanús volt, hogy kiugróan nagy az energiafogyasztás. A rendőrök úgy vélték, egy marihuána-termesztőt foghatnak el, ám még őket is meglepte, hogy mennyi kemény drogot foglaltak le.

A házban két embert tartóztattak le, köztük volt a körözött James Hurley is.

Az ír férfi 1988 áprilisában részt vett egy pénzszállító autó elleni fegyveres rablásban, amely során lelőttek egy szolgálaton kívüli rendőrt, aki közbe akart avatkozni. A rendőrt Hurley egyik társa, Charles McGee ölte meg.

A három elkövető 15 ezer fontot rabolt, ám nem sokkal később elfogták őket. Hurley-t és társait életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték 1989-ben.

Az ír férfinek sikerült megszöknie, miközben egy busszal átszállították egy másik börtönbe. Hurley egy társával támadt rá az őrökre.

A 45 éves férfi rajta volt a brit rendőrség legkeresettebb bűnözőinek listáján, és 30 ezer fontos díjat ajánlottak az elfogójának.

A gyanú szerint Hurley korábban Spanyolországban és Írországban rejtőzött el a rendőrök elől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×