eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Betegein tesztelte a gyakornokokat a brit Mengele

Egy új oktatási módot vezetett be egy brit orvos. Gyakornokait a kórház betegeit az aneszteziológiai berendezésekről lekapcsolva tesztelte, hogy megtudja: mennyire éberek az orvostanhallgatók. A brit egészségügyi hatóságok azonban nem díjazták a módszert.

Nagy-Britanniában egy vezető orvos veszélybe sodorta páciensei életét azzal, hogy kikapcsolta az életmentő aneszteziológiai berendezéseket. Az orvos a saját gyakornokait akarta tesztelni, ám azok nem vették észre az apró malőrt.

A 49 éves James Murphy többször is magára hagyta a gyakornokokat a betegekkel, miközben ő egy kávé erejéig elhagyta a kórházat. Előtte azonban lekapcsolta az áramról a kórház berendezéseit.

Később azonban nagy bajba került, mert kiderült, hogy nem éppen szokványos oktatási módszereihez egyetlen páciense sem járult hozzá.

Egy ízben például ezt egy rendkívül veszélyes beavatkozásra: egy bypass műtétre jelentkezett betegnél is "eljátszotta". A gépek egy részénél szerencsére volt alternatív áramforrás, más részüknél azonban nem.

A férfi ellen most a brit egészségügyi hatóságok folytatnak le egy vizsgálatot, ez azonban még nem zárult le.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×