Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az áldozat börtönbe kerül, a tettes megmenekült

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három hónapos börtönbüntetésre ítélt egy londoni bíróság egy férfit, aki súlyosan megsebesült egy lövöldözésben, ám az elkövetőktől való félelmében félrevezette a rendőrséget.

Sanjeev Bhanot egy évvel ezelőtt majdnem meghalt, amikor egy lövedék keresztülhaladt a hasán. Nyolc órán keresztül műtötték, majd négy hétig feküdt kórházban, ráadásul mind a mai napig szenved az utóhatásoktól.

A férfi kezdetben hamis nevet, életkort és címet adott meg a nyomozóknak, majd több sztorival is előállt a lövöldözéssel kapcsolatban. Az egyik szerint egy afrikai-karibi férfi rabolta ki az ékszereiért, a másik szerint pedig egy bukméker vadászott rá a szerencsejáték-adósságai miatt.

"A rendőrök csodálkoztak, hogy vajon magát lőtte-e meg, mert egyszer azt állította, hogy senki sem volt vele a lövöldözés idején" - jegyezte meg az ügyész.

A bíró a börtönbüntetés indoklásakor azt mondta: szükség van a szigorú, elrettentő büntetésre, mert Sanjeev Bhanot hazugságai miatt egy súlyos bűncselekmény megoldatlan maradt, a fegyver pedig továbbra is a bűnözők kezében van.

A fegyverrel elkövetett rengeteg londoni bűncselekmény miatt ez nem engedhető meg - jelentette ki Christopher Elwen.

Sanjeev Bhanot elismerte bűnösségét, ám arra hivatkozott, hogy a meg nem nevezett gengszterek miatt a saját és családja élete is veszélyben lenne, ha együttműködne a rendőrséggel.