eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az áldozat börtönbe kerül, a tettes megmenekült

Három hónapos börtönbüntetésre ítélt egy londoni bíróság egy férfit, aki súlyosan megsebesült egy lövöldözésben, ám az elkövetőktől való félelmében félrevezette a rendőrséget.

Sanjeev Bhanot egy évvel ezelőtt majdnem meghalt, amikor egy lövedék keresztülhaladt a hasán. Nyolc órán keresztül műtötték, majd négy hétig feküdt kórházban, ráadásul mind a mai napig szenved az utóhatásoktól.

A férfi kezdetben hamis nevet, életkort és címet adott meg a nyomozóknak, majd több sztorival is előállt a lövöldözéssel kapcsolatban. Az egyik szerint egy afrikai-karibi férfi rabolta ki az ékszereiért, a másik szerint pedig egy bukméker vadászott rá a szerencsejáték-adósságai miatt.

"A rendőrök csodálkoztak, hogy vajon magát lőtte-e meg, mert egyszer azt állította, hogy senki sem volt vele a lövöldözés idején" - jegyezte meg az ügyész.

A bíró a börtönbüntetés indoklásakor azt mondta: szükség van a szigorú, elrettentő büntetésre, mert Sanjeev Bhanot hazugságai miatt egy súlyos bűncselekmény megoldatlan maradt, a fegyver pedig továbbra is a bűnözők kezében van.

A fegyverrel elkövetett rengeteg londoni bűncselekmény miatt ez nem engedhető meg - jelentette ki Christopher Elwen.

Sanjeev Bhanot elismerte bűnösségét, ám arra hivatkozott, hogy a meg nem nevezett gengszterek miatt a saját és családja élete is veszélyben lenne, ha együttműködne a rendőrséggel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×