Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Csomagoljanak, tíz holttestet rejt a házuk!\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy valószínűséggel az 1991-ben eltűnt Dinah McNicol holttestét találták meg a rendőrök a nagy-britanniai Margate egyik házában, amelynek kertjében korábban egy 15 éves lány földi maradványira bukkantak.

A rendőrség hétfőn kezdte meg a kutatást az egy gyilkosság miatt már elítélt Peter Tobin korábbi Margate-i házában. Vicky Hamilton holttestét a kertben, a homokozó alá temetve találták meg.

A 61 éves Peter Tobint korábban a lengyel diáklány, Angelika Kluk megölése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A rendőrök feltételezése szerint a férfi tíz másik fiatal lány haláláért is felelős.

Volt házában azután kezdtek el kutatni, hogy az egyik szomszéd jelezte: évekkel ezelőtt feltűnt neki, hogy Peter Tobin éjjel ásta a homokozót a kisfiának.

Az események hatására a rendőrség úgy döntött, hogy egy egész hetet a helyszínen tölt, gyakorlatilag darabjaira szedve szét a Margate-i házat.

A pénteken megtalált holttestről hivatalosan még nem közölték, hogy Dinah McNicolé, de azt már bejelentették: a test mérete és a ruhamaradványok alapján ezt feltételezik.

A 16 évvel ezelőtt eltűnt lány édesapja, Ian McNicol azt mondta korábban, hogy 99 százalékban biztosak lányuk halálában, de egy százalék reményük még van.

Ez az egyszázalékos remény is eltűnt, kezdhetjük a siratását. Legalább már tudom, hogy mi történt a lányommal - mondta a rendőrök borzalmas felfedezése után.

A rendőrök szerint további tíz olyan hely van az ingatlan területén, ahol feltételezéseikk szerint újabb holttesteket találhatnak. A keresés a ház belsejében folytatódik a betonaljzat feltörésével.

A rendőrök egy speciális radarberendezéssel kutatnak, amely megtalálja azokat a helyeket, ahol korábban megbolygatták a földet.

A ház mostani lakói is megdöbbentek

A házban jelenleg egy egyedülálló nő, Nicky Bone neveli két gyermekét. Amióta a rendőrség közölte, hogy ingatlanjuk akár tíz meggyilkolt lány maradványát is rejtheti, egy közeli hotelben laknak.

Csak egy rémálomhoz tudom hasonlítani, ami történik. Egy olyan rémálomhoz, amely minden nap csak rosszabb lesz. Tizenkét éve lakunk a házban, amely eddig boldog otthonunk volt - közölte Nicky Bone.

Mindazonáltal hozzátette: támogatják a rendőrséget abban, hogy az igazság teljesen kiderüljön.