eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

"Csomagoljanak, tíz holttestet rejt a házuk!"

Nagy valószínűséggel az 1991-ben eltűnt Dinah McNicol holttestét találták meg a rendőrök a nagy-britanniai Margate egyik házában, amelynek kertjében korábban egy 15 éves lány földi maradványira bukkantak.

A rendőrség hétfőn kezdte meg a kutatást az egy gyilkosság miatt már elítélt Peter Tobin korábbi Margate-i házában. Vicky Hamilton holttestét a kertben, a homokozó alá temetve találták meg.

A 61 éves Peter Tobint korábban a lengyel diáklány, Angelika Kluk megölése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A rendőrök feltételezése szerint a férfi tíz másik fiatal lány haláláért is felelős.

Volt házában azután kezdtek el kutatni, hogy az egyik szomszéd jelezte: évekkel ezelőtt feltűnt neki, hogy Peter Tobin éjjel ásta a homokozót a kisfiának.

Az események hatására a rendőrség úgy döntött, hogy egy egész hetet a helyszínen tölt, gyakorlatilag darabjaira szedve szét a Margate-i házat.

A pénteken megtalált holttestről hivatalosan még nem közölték, hogy Dinah McNicolé, de azt már bejelentették: a test mérete és a ruhamaradványok alapján ezt feltételezik.

A 16 évvel ezelőtt eltűnt lány édesapja, Ian McNicol azt mondta korábban, hogy 99 százalékban biztosak lányuk halálában, de egy százalék reményük még van.

Ez az egyszázalékos remény is eltűnt, kezdhetjük a siratását. Legalább már tudom, hogy mi történt a lányommal - mondta a rendőrök borzalmas felfedezése után.

A rendőrök szerint további tíz olyan hely van az ingatlan területén, ahol feltételezéseikk szerint újabb holttesteket találhatnak. A keresés a ház belsejében folytatódik a betonaljzat feltörésével.

A rendőrök egy speciális radarberendezéssel kutatnak, amely megtalálja azokat a helyeket, ahol korábban megbolygatták a földet.

A ház mostani lakói is megdöbbentek

A házban jelenleg egy egyedülálló nő, Nicky Bone neveli két gyermekét. Amióta a rendőrség közölte, hogy ingatlanjuk akár tíz meggyilkolt lány maradványát is rejtheti, egy közeli hotelben laknak.

Csak egy rémálomhoz tudom hasonlítani, ami történik. Egy olyan rémálomhoz, amely minden nap csak rosszabb lesz. Tizenkét éve lakunk a házban, amely eddig boldog otthonunk volt - közölte Nicky Bone.

Mindazonáltal hozzátette: támogatják a rendőrséget abban, hogy az igazság teljesen kiderüljön.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×