Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nemsokára megvalósul a rajongók álma

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sir Paul McCartney egy interjúban bejelentette, hogy a Beatles dalai 2008-tól már digitálisan is letölthetőek lesznek. A hatvanas évek legendás együttese egyike az utolsó nagy zenekaroknak, melyek mostanáig nem engedték meg dalaik legális letöltését.

Már csak a szerződési feltételek finomhangolása van hátra, így Sir Paul McCartney szerint valószínűleg semmi akadálya sem lesz annak, hogy 2008-tól a Beatles dalait jogszerűen is le lehessen tölteni az internetről.

A hatvanas évek legendás együttese egyike az utolsó nagy bandáknak, amelyek eddig nem engedték dalaik digitális terjesztését.

"Már csak részletkérdéseket egyeztetünk, így szinte biztosra mondhatom, hogy 2008-tól így is megszerezhetőek lesznek a lemezeink. Muszáj alaposan átgondolni az ehhez hasonló lépéseket, hiszen senki sem szeretné, ha három év múlva azt kellene gondolnia: 'Ó, Istenem, miért is tettem ezt?'" - nyilatkozta Sir Paul.

A Beatles-dalok digitális letöltésének legnagyobb akadálya egészen az idei évig az a aper volt, melyet 2006-ban veszítette el a zenekar az Apple Computer ellen a cég iTunes zeneletöltő szolgáltatása miatt.

A legendás zenekar még életben lévő tagjai, illetve az elhunyt tagok családjai azzal vádolták a számítástechnikai óriást, hogy megsértette az alma védjegy használatáról szóló megegyezést.

A felek azonban idén februárban megállapodtak arról, hogy ezentúl az Apple Computer kezében lesz majd a márka, a licensz és egyes védjegyek is, amelyek az Apple Corpshoz tartoztak.

Elemzők szerint a zenekar még élő tagjai és az elhunytak örökösei nagyjából 100 millió dollárt (csaknem 20 milliárd forint) kaptak a márkáért.