Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Helyszínelők: a tisztítás ellenére is megmaradt a DNS a gyilkos késen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Immár perdöntő bizonyítékokat is talált a rendőrség a november elején Olaszországban megölt angol diáklány ügyének gyanúsítottjai ellen. A nyomozók ugyanis kimutatták Meredith Kercher lakótársának DNS-ét azon a késen, amellyel a lányt meggyilkolták. A gyanúsítottak egyelőre ellentmondó vallomásokat tettek.

A gyilkossággal gyanúsított Amanda Knox szintén gyanúsított olasz barátja, Raffaele Sollecito lakásában három kést talált a rendőrség, amelyek közül az egyiken értékes nyomokra bukkantak.

A 18 centiméteres pengéjű kés hegyén találták meg az angol diáklány DNS-ét, míg amerikai lakótársa DNS-ét a markolathoz közel mutatták ki. A rendőrök közlése szerint a kést fehérítővel letisztították, de a DNS nyomait nem tudták eltüntetni.

A két gyanúsított DNS-ét a gyilkosság helyszínén, azaz Meredith Kercher és Amanda Knox közös albérletében talált rongyokon is kimutatták, valamint egy véráztatta szivacsra is rábukkantak a nyomozók.

A bűnügyi helyszínelés eredményei eddig nem mutatták ki, hogy a gyilkossággal szintén gyanúsított kongói férfi, Patrick Diya Lumumba is a lakásban lehetett, ugyanis erre semmilyen bizonyíték nem utal.

Eddig csak Amanda Knox vallomásában szerepel, hogy a 37 éves bártulajdonos férfi is érintett a brit diáklány megölésében.

A 20 éves amerikai lány először azt mondta a rendőröknek, hogy barátjával töltötte az estét, és csak a gyilkosságot követően mentek vissza a lakásba, ám utóbb már azt vallotta, hogy ott volt az albérletben a brit diáklánnyal.

Elmondása szerint ő a konyhában ült, míg Patrick Lumumba és Meredith együtt voltak a lány szobájában. Hozzátette: befogta a fülét, amikor lakótársa sikítását hallotta.

Az amerikai lány barátja, Raffaele Sollecito is módosított vallomásán. Először azt mondta, amit Amanda Knox, vagyis hogy az ő lakásában voltak, ám később már azt állította: barátnője elhagyta a lakását, és csak később tért vissza hozzá.

A 21 éves Meredith Kercher holttestére november elején találtak rá perugiai albérletében.

Az Erasmus-program keretében Olaszországban tanuló lány torkát egy késsel vágták át, vélhetően azután, hogy nem volt hajlandó részt venni Amanda Knox és barátja extrém szexuális játékaiban.