eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Borzalmas fordulat a "horrorházban"

Váratlan fordulat történt a Dinah McNicol meggyilkolásáért elítélt Peter Tobin házának kertjében folyó kutatás során Nagy-Britanniában. A rendőrök ugyanis nem a 18 éves lány holttestére bukkantak, hanem a férfi egy másik feltételezett áldozata, a 15 évesen meggyilkolt Vicky Hamiltonéra.

A brit sajtó már szerdán hírül adta, hogy női csontvázat talált a brit rendőrség a korábban elítélt kegyetlen gyilkos, Peter Tobin volt házának kertjében. A férfi a '90-es évek elején a gyanú szerint több nőt is brutális kegyetlenséggel meggyilkolt, a rendőrség feltételezése szerint az egyik áldozat maradványai kerültek elő.

A hatóság számára is váratlan fordulatként azonban nem az eredetileg keresett, 1991 augusztusában eltűnt Dinah Nicole holtteste, hanem egy másik feltételezett áldozat, a 15 éves Vicky Hamilton maradványai kerültek elő.

Szétszedik a házat

Az események hatására a rendőrség úgy döntött, hogy egy egész hetet a helyszínen tölt, gyakorlatilag darabjaira szedve szét a Margate-i házat. Peter Tobint ugyanis tucatnyi fiatal lány meggyilkolásával vádolják, a detektívek pedig attól tartanak, hogy nagyrészüket a házban vagy annak környékén rejthette el.

Az ügyben megszólalt Dinah Nicole édesapja is, aki kijelentette: meggyőződése, hogy lánya holtteste a házban van: "Még nem végeztek, további holttesteket keresnek. A rendőrök gyakorlatilag lebontják majd a házat, mert úgy vélik, újabb emberi maradványokat találnak majd".

"Alapos okunk volt idejönni. Ezek az okok még mindig állnak. Dinah miatt vagyunk itt és még nem végeztünk. Jó esély van rá, hogy itt megtaláljuk. Addig nem megyünk el a házból, amíg teljesen meg nem bizonyosodunk arról, hogy nincsen több holttest a helyszínen" - jelentette ki az essexi rendőrség nyomozója, Tim Wills.

A homokozóba rejtette

A most megtalált holttestet Peter Tobin egy, a családi ház kertjében található homokozóba rejtette el.

"Tobin ásott egy körülbelül két méter mély gödröt, azt állítva, hogy a fiának csinál homokozót. A kisfiú minden hétvégén ott játszadozott, miközben az apja nézte. Csak kétéves volt és fogalmas sem volt róla, hogy mi rejtőzik a homok alatt. Még ma is beleborzongok a gondolatba" - mesélte egy szomszéd.

Dinah McNicol 1991 augusztusában tűnt el egy zenei fesztiválról hazafelé tartva a nagy-britannia Essexben.

Peter Tobint idén ítélték el a 23 éves lengyel diák, Angelika Kluk 1994-es meggyilkolásáért. Az ítélet szerint a férfinek legkevesebb 21 évet kell rács mögött töltenie.

Peter Tobin alaposan gyanúsítható a 15 éves Vicki Hamilton meggyilkolásával is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×