Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kutyarablás váltságdíjjal, happy enddel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csaknem 300 ezer forintnak megfelelő összegű váltságdíjat fizetett elrabolt ebéért egy idős brit házaspár. A kutyát egy lámpaoszlop mellől kötötték el a tolvajok, miközben gazdája újságot vásárolt.

A kutyát, Buddy-t szeptember 25-én rabolták el ismeretlenek egy saltfordi üzlet elől. Gazdája, a 66 éves David Cornock éppen újságot vásárolt, amikor figyelmeztették: négy fickó ellopja az ebét.

"Valaki rohant felém és azt kiabálta: 'elrabolják a kutyáját'! Két férfi megragadta Buddy-t, és betuszkolta egy háromajtós kocsiba, amelyben két másik pasas ült. Kiszaladtam, de addigra már elhajtottak. Az egész másodpercek alatt történt" - emlékezett vissza a nyugdíjas üzletember.

David Cornock és felesége, a 63 éves Mareth feljelentést tettek a rendőrségen, a nyomozók azonban meglehetősen lassan vizsgálták ki az ügyüket, nem siettek azzal sem, hogy nyilvánosságra hozzák a gyanúsítottak képeit, amelyeket a zártláncú videokamera-rendszer rögzített.

A rendőrök a kisujjukat sem mozdították

Már csaknem két hónap telt el azóta, hogy a tolvajok magukkal vitték a 18 hónapos lurchert, Cornockék lassan feladták a reményt, ekkor azonban a rablók felvették velük a kapcsolatot: váltságdíjat követeltek.

A házaspár egy kevésbé forgalmas úton, titokban találkozott a zsarolókkal, akik, miután átvették a 750 fontot (körülbelül 270 ezer forintot), sértetlenül visszaadták gazdáinak Buddy-t.

A rendőrök kritizálják Cornockék döntését, kijelentették, hogy a pár ezzel csak megnehezítette a munkájukat, ez azonban a legkevésbé sem érdekli a boldog gazdikat.

Lealkudták a válságdíjat

Mareth Cornock elmondta: egy pillanatig se haboztak, amikor a rablók felvették velük a kapcsolatot, azonnal beleegyeztek a fizetésbe. Igaz, lealkudták a váltságdíj összegét: a zsarolók eredetileg 900 fontot követeltek.

"Megértjük: a gazdiknak az a legfontosabb, hogy visszakapják kedvencüket, de, ha kifizetik a váltságdíjat, a támadók új áldozatot keresnek" - magyarázta álláspontját a rendőrség.