eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megdőlni látszik a szexuális gyilkosság vádlottjának vallomása

Megdőlni látszik annak az amerikai nőnek a vallomása, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta Meredith Kercher brit diáklányt. A 20 éves Amanda Knox már többször változtatott vallomásán, legutóbb azt állította, hogy nem volt a gyilkosság helyszínén, amikor azt elkövették. Egy biztonsági kamera felvétele azonban másról árulkodik.

A 21 éves Meredith Kerchert november elején gyilkolták meg perugiai albérletében. A dél-londoni, az Erasmus-program keretében Olaszországban tanuló lány torkát egy zsebkéssel vágták át.

Az eddigi adatok szerint Meredith Kercher kábítószerek hatása alatt álló amerikai szobatársa, Amanda Knox és annak olasz barátja, Raffaele Sollecito akarta bevonni a lányt egy extrém szexuális játékba egy kongói férfival, Patrick Diya Lumumbával. Jelenleg mindhárman őrizetben vannak, és vádlottként kezelik őket.

A 20 éves amerikai lány a holttest felfedezését követően a múlt héten a rendőrségen bevallotta: a buli hevében ő és 23 éves olasz barátja, Raffaele Sollecito ugyanabban a hálószobában kötöttek ki, miközben a brit lány és a 37 éves kongói bártulajdonos, Patrick Díya Lumumba a szomszédos szobában volt.

Később azonban megváltoztatta a vallomását, mondván: a gyilkosság elkövetésének napján nem járt az albérletben.

Ezt az állítását azonban a legújabb bizonyítékok cáfolják. Kiderült, hogy az albérlettel szemközti parkolót egy biztonsági kamerával figyeltek meg, amelynek felvételein tisztán felismerhető a házba belépő 20 éves amerikai lány.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×