eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66119.15
2024. április 24. szerda György

Halál az alvó éjjeliőrök büntetése

Végre ismét nyugodtan alhatnak munkaidejükben a bangkoki éjjeliőrök, a rendőrség ugyanis elfogta azt a sorozatgyilkost, aki agyonverte a lógósokat.

A 30 éves Witaya Jaikhan, aki maga is biztonsági őrként dolgozott, januártól vadászott azokra a kollégákra, akik elhanyagolták a munkájukat, és elaludtak. Tíz embert vert agyon egy vasrúddal vagy fahusánggal, nyolc másikat pedig súlyosan megsebesített.

Saját bevallása szerint azért "törölte el őket a föld színéről", mert csúnyán visszaéltek munkaadójuk jóindulatával, és nem érdemeltek fizetést.

"Csak fel akartam őket ébreszteni, de üvölteni kezdtek velem, hogy mit képzelek, így aztán dühömben csak ütöttem és ütöttem" - vallotta Witaya, aki a rendőrségi sajtótájékoztatón az egyik fegyverét is bemutatta.

Witaya azt állítja: amikor először kapott alváson egy biztonsági őrt, csak figyelmeztette, csak a második alkalommal kezdte el a bűnöst ütlegelni.

A thaiföldi fővárosban sok üzlet és iroda alkalmaz éjszakai műszakra biztonsági őröket, akik azonban gyakran szundikálással töltik a munkaidőt. Az "igazságosztó" az utcákat járva figyelte, hol talál alvó őrre, akit megbüntethet.

A rendőrséget végül egy mobiltelefon vezette a sorozatgyilkos nyomára, Witaya ugyanis az egyik áldozatának a készülékéről hívta fel a feleségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×